Almedalen here I come!

Klockan 5.45 ringer klockan…Jag är ingen morgonmänniska och tycker det är ruggigt tidigt…Men 11.05 går färjan till Gotland och Almedalen. På väg till lärorika och intensiva dagar och mycket nätverkande.

image

Under eftermiddagen hann jag vara med på några intervjuer med Annie Lööf där hon påtalar vikten av trygghet, mer grön skatteväxling och ett EU som är vassare och smalare.

image

Under de senaste dagarna har tyvärr sexuella ofredande och våldtäkter återigen varit högaktuella frågor.
Rätten till sina egna kroppar, att jobba för en attitydförändring och att få till en samtyckeslag är några saker som Annie Lööf lyfter i samband med att hon blir intervjuad. Vi behöver prata om och med killarna vad de gör/inte gör mer än vad tjejer har på sig/inte har på sig. Klokt anser jag, det kan inte handla om att man som tjej har fel kläder på sig. Ett NEJ måste kunna respekteras!

image

Liberalerna inleder veckan och Jan Björklund intar scenen. Han håller  tal om Brexit och vad det kan betyda för EU-samarbetet. Det var viktigare än den svenska inrikespolitiken i nuläget ansåg han. Björklund anser att vi ska stärka upp EU medan en del av allianspartierna vill se över möjligheten att införa ”rött kort”. Det handlar bland annat om ett system där de nationella parlamenten ges möjlighet att stoppa förslag till gemensamma EU-regler. Om mer än 55 % lyfter sina röda kort kan det tvinga EU-kommissionen att se skrota eller omarbeta sitt förslag.

Vassare och smalare EU är Centerpartiets linje. EU ska jobba med gränsöverskridande frågor som internationel kriminalitet, miljö, flyktingfrågor och så vidare.

Det var ett ganska ”vasst” tal där både Socialdemokraterna och Allianspartierna fick kritik för sin inställning till EU.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *