Föreningen Norden!

image

Idag kom 30-40 ungdomar från kommunens vänorter Hobro i Danmark, Lier i Norge och Kokemäki i Finland till Falköping. De är även med i Föreningen Norden tillsammans med Falköping.

Föreningen bildades 1919 och är öppen för alla som vill engagera sig för demokrati, frihet och öppenhet. De bedriver vänortsutbyte, utvecklingsprojekt, arrangemang och mycket annat.

image

Näringsliv, arbetsmarknad, trygghet, välfärd, miljö och klimat, folkrörelse, utbildning och kunskap, kultur, turism, fred och demokrati är områden de verkar inom och det är många ungdomar som är engagerade i föreningen.

1954 bildades Föreningen Norden i Falköping och sedan dess har det varje år anordnats ett ungdomsutbyte med 10 ungdomar från varje land. I år är det Falköping som är värdar för mötet.

Hallon1

I samband med att jag hälsade alla välkomna till kommunen berättade jag historien om Hallonflickan…Eller det som kan vara hennes historia. Blev hon offrad eller blev hon mördad? Det kommer ingen att få veta men vi vet att hon dog för cirka 5000 år sedan och att magen var full av hallonkärnor när hon hittades 1943 i Rogestorps mosse i Luttra socken.

Finns mycket intressant historia i kommunen och är övertygad om att ungdomarna kommer ha en härlig vecka med både Ekehagen, Odenbadet, Ungdomens hus och mycket mer.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *