Angiveri = civilkurage?

 Anne Frank föddes 1927 den 12 juni och dog år 1945 den 31 mars. Hon föddes i Tyskland i Frankfurt. Dog gjorde hon i ett koncentrationsläger i bergen. Hon var jude och gömde sig för den tyska armen i Amsterdam med pappa Otto, syster Margot och mamma Edit. Det bodde fyra andra judar där med. Där gömde hon sig i två år i det så kallade gårdshuset.

Anne Frank befann sig illegalt och utan giltiga papper på en vind i Holland i två år. Sedan angavs hon av människor som tyckte att rätt skall vara rätt och att den som inte har sina papper i ordning bör lämnas över till polisen.

Du kanske inte tycker att det går att jämföra? Fast det är för att du har facit. De som angav Anne Frank tyckte nog att de hade det civiliserade samhället, rätten och moralen på sin sida. (Troed Troedsson)

Hitler lovade att han skulle återupprätta Tysklands nationella stolthet – Sverigedemokraterna vill ta tillbaka Sverige.

1933 kom Hitler till makten och landet omvandlades snabbt till en nazistisk diktatur. Politisk opposition förbjöds, oliktänkande fängslades och internerades i koncentrationsläger för att Hitler strävade efter att skapa en stark och homogen stat.

Media, radio, litteratur med mera censurerades och judarna utmålades som största fienden.

Skolundervisning präglades av den nazistiska ideologin som framhöll den tyska ”ariska” rasens överlägsenhet.

Grupper ställdes mot andra grupper…Syndabockar utsågs…

I samband med nazisternas makttillträde började judar, romer, homosexuella och funktionshindrade diskrimineras, förföljas, segregeras och utsättas för våld och många skickades till koncentrationsläger.

Den så kallade ”ariseringen” innebar att judar stängdes av från arbetsmarknaden, judiska företag beslagtogs och de förbjöds att arbete inom olika yrkesområden och på så sätt fråntogs de alla möjligheter till att försörja sig.

1929 var den så kallade ”svarta torsdagen” på Wall Street och den skapade en ekonomisk kollaps även i Europa. Fabriker stängdes, banker gick i konkurs och i Tyskland blev sex miljoner människor arbetslösa på ett år.

För Hitler var det goda nyheter, människors olycka, missnöje och hat var precis vad han behövde.

Särskiljning och förföljelse av olika samhällsgrupper, misshandel, deportering och mord på människor som Hitler och nazisterna ansåg tillhöra ” fel grupp” människor. Samtidigt utlovades förmåner till de som angav någon som de trodde skyddade eller hjälpte någon medmänniska. Ingen gick trygg, angiveriet fanns mellan grannar, familjer och andra som antingen ville ta del av förmåner som utlovades eller av ren rädsla.

Anmälningar som kom in kunde handla om att någon umgicks med judar, lyssnade på utländsk radio, vägrade göra Hitlerhälsning eller uttalade sig regimfientligt.

I Hitlers tal sa han inget om folkmord eller hat mot utsatta grupper samtidigt som han medvetet förföljde och utrotade människor.

Det här är en historia som många med mig förfasas över men det finns tyvärr många likheter med vissa partier i dag.

Sverigedemokraterna har vid tillfälle sagt att när de kommer till makten ska det finnas ”riktiga” poliser. Vad innebär det? Människor som slåss med järnrör och som är korrupta?

De pratar om vi och dem, att människor inte är lika värda och att alla människor som har Islam som religion, har ett annat efternamn än Svensson, Andersson och Pettersson är ett hot och utses som syndabockar.

De vill ge ett starkare stöd till kristna som förföljs i olika delar av världen på grund av sin religion samtidigt som de vill motarbeta andra religioner.

I deras partiprogram säger de att religionsfrihet är att alla har rätt att tro på vilken gud eller vilka gudar man vill, Samtidigt vill de förbjuda islam och diskriminera muslimer. Så mycket är deras religionsfrihet värd!

De tycker inte att vi ska jobba med integration utan med assimilering som syftar på att en person eller etnisk grupp helt överger sin egen kultur och anpassar sig till majoritetskulturen.

När vi utvandrade till USA integrerades vi i samhället och det finns mycket ”svensk” historia i USA som de är stolta över idag.

Det förs en skrämselpropaganda från Sverigedemokraterna och vi vet från vår historia att rädda människor inte alltid agerar förnuftigt.

Påstående om massinvandring har vi hört under många år men vad är massinvandring?

2017 flyttade 144 409 människor till Sverige varav 14 428 var återvändande svenskar. Samtidigt utvandrade 45 620 människor, många av dem återvände till sitt hemland. Det medför en inflyttning av cirka 84 000 människor. Hur många människor dör varje år i Sverige? För att klara välfärden i Sverige framöver måste vi ha en inflyttning!

Mellan 1845-1930 utvandrade över en miljon svenskar till Amerika, vad hade hänt om de sagt att landet är fullt eller att vi hjälper er i hemlandet?

Under helgen har Jimmie Åkesson föreslagit att införa angiveri i Sverige, att vi ska införa ett civilkurage som innebär plikt att göra en polisanmälan vid misstanke om att en granne eller en kanske en familjemedlem hjälper en människa som inte har alla papper klara och som är kvar i landet.

Dessutom säger han att de kan vara potentiella terrorister…Måste man vara terrorist för att man kommer från ett annat land och inte har sina papper klara? Tittar vi på Breivik så var han norsk medborgare, uppvuxen i Norge men kan ändå klassas som terrorist?

Vill vi leva i ett angiveri-samhälle där vi inte kan lita på vår närmaste granne, vän eller rent av släkting? Ett samhälle som består av misstänksamhet där vi ska ”lurka” på varandra? Ett samhälle som föder rädsla och tar bort medmänsklighet?

Det vill inte jag!

Sverigedemokrater som slåss med järnrör och ställer grupper mot varandra där vissa är mindre värda, som vill att vi ska lurka på varandra och som säger att när vi kommer till makten ska det finnas riktiga poliser skrämmer mig oerhört mycket!

Jag har varit i Auschwitz och Birkenau och historien skrämmer mig lika mycket som den politik som vissa partier har idag.

Låt inte historien upprepa sig!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *