Årets…

… Falköpings näringslivsgala blev återigen en succé med många värdiga vinnare, god mat och trevlig underhållning.

Dagen till ära hade elever från Ållebergsgymnasiet gjort ”ljuskonstverk” utanför skolan. Snyggt!

Första priset som delades ut gick till tre UF-företag och prisutdelare var Rotary. IND. Studios, Relax at home och Silver Dekor. Grattis och lycka till i framtiden.

Årets samverkanspris – ”Det goda exemplet” tilldelades Leax för deras insatser för personer som har det svårare att komma in på arbetsmarknaden. Priset delades ut av försäkringskassan, arbetsförmedlingen och samordningsförbundet Östra Skaraborg. Tack för ditt engagemang Jennifer Ottosson, platschef på Leax.

Hållbar utveckling, ett pris som Falköpings kommun delar ut, gick till AC Floby för deras miljöarbete. De har ändrat sina transporter så att mer av godset går på tåg i stället för lastbil och det har medfört stora besparingar för miljön. Magnus Hellstrand, VD, säger att vi har kommit en bit på väg men mer kan göras. Härlig inställning och tack för ert stora engagemang.

Almi delade ut pris till ”Årets tillväxtföretag” och det gick i år till Lennart Bengtsson, Hjälmshögens svets AB. Företaget har ökat sin omsättning med 56 % och har idag 20 anställda. Det är bara att gratulera och önska fortsatt lycka till.

Priset för ”Årets lantbrukare” gick till Sophie och Carl Helander. Härligt att se unga människor som vågar och vill satsa på lantbruk. Varmt grattis och lycka till!

”Årets handlare” blev Fredrik Evaldsson, Evaldssons livs i Åsarp. Ett familjeföretag med stort engagemang, både för butiken, kunderna och samhället. Dessutom är de vida kända för sin grynkorv som flertalet gånger blivit världsmästare i grynkorvstillagning. Grattis och för er som inte provat grynkorven, dags att prova.

Ett nytt pris för året var ett hederspris som skulle gå till en person eller en stor prestation. Årets pristagare blev Hans Gustavsson, tidigare VD på AC Floby. Hans gjorde, tillsammans med sin personal, ett otroligt arbete under en väldigt ansträngd period och Hans är väl värd sitt pris. Varmt grattis och stort tack för allt arbete och tid som du lagt ner för att få företaget på fötter.

”Årets Rookie” var nästa pris som delades ut och det gick till Daniel Valldén. Ägare till NP Noll procent och Falköpings saluhall. På 11 månader har han lyckats med att bygga upp en verksamhet och ta över en annan. Det han nu saknade i saluhallen var Evaldssons grynkorv och det behöver vi lösa, sa han till Fredrik Evaldsson, Årets handlare. Härligt när företagare passar på att ta tillfälle till utvecklingsmöjligheter i olika sammanhang. Daniel var med i Radio Centern för några veckor sedan och jag är övertygad om att det kommer hända mer saker där Daniel finns med. Grattis och stort lycka till.

Att vara en god ambassadör för Falköpings kommun handlade nästa pris om. Erik Löfholm, 12 år, tilldelades priset. Erik har under året varit med i programmet ”Sveriges yngsta mästerkock” och han är verkligen en god ambassadör. När jag gratulerade honom var han lätt upprörd över att han glömt av några av sakerna han skulle säga på scenen. Jag tyckte han gjorde ett kanonbra framförande på scenen! Den här killen tror jag vi kommer se mer av framöver. Grattis och lycka till!

Sista priset som delades ut gick till ”årets företagare” som i år gick till Anders och Ann Engdahl, A lot Decoration. Ett starkt företag som har kunder i hela världen. Härligt! Stort grattis och varmt lycka till!

Årets festliga näringslivsbankett är över och återigen blir jag påmind om hur många duktiga företagare vi har i kommunen och inom många olika nischer.

Som förre landshövdingen Lars Bäckström sa; -Det är en styrka att kommunen har många företag, stora och små, inom många olika områden!

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *