Nattvandring i stan

För några år sedan var jag med och ”nattvandrade” i samband med studenten. I fredags var det dags igen fast i samband med OdenCup.

Jag värmde upp med en härlig prome på Mösseberg, vädret var helt otroligt underbart. Utsikten var nästan trolsk då det låg ett lätt dis runt staden. Bara att njuta och ladda energi.

Klockan 20.00 var det dags att samlas i Nattvandrarnas lokal precis intill Centralskolan. Den här fredagen började vi lite tidigare än vad de brukar göra i och med att det var Oden Cup.

Nattvandrarna började i Falköping 1994-95 och det är ungefär 16 personer som går. Oftast är det fredagar som de är ute och de börjar vandra 21.30.

Det jag minns från förra gången och som var likadant nu är att ungdomarna gärna kommer fram och frågar efter en klubba, en reflex eller bara vill prata lite. Det märks verkligen att Nattvandrarna är uppskattade av ungdomarna. Det är ett bra sätt för vuxna att komma i kontakt med ungdomarna och hjälpa till om det behövs.

Under fredagens vandring började vi i Odenhallen, sen gick vi en sväng runt gymnasiet för att kolla av läget och därefter fortsatte vi förbi Dotorpsskolan, stationen, Kyrkerör och Plantis. Sammanlagt gick vi ungefär 8 kilometer och kvällens vandring var lugn.

Jag kan verkligen rekommendera alla att gå med Nattvandrarna ut av olika orsaker. Dels betyder det mycket för våra ungdomar, dels gör du en bra samhällsinsats och lär känna fler människor.

Är du intresserad? Hör av dig till någon i Nattvandrarna.

I årets Oden Cup är det cirka 50 lag som är med och det var en härligt stämning i och utanför Odenhallen. Några killar spelade på trumma, dansade och sjöng och jag passade på att fånga lite av stämningen.

Härlig start på helgen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *