Flygande kor på Elmia

Idag har kommunstyrelsens presidium, kommunchef och näringslivschef varit i Jönköping på Elmia Subcontractor. En mässa som är Sveriges största industrievent där tillverkningsindustrins experter samlas under några dagar. I år är det närmare 1200 utställare från cirka 30 länder som är med på mässan.

Falköpings kommun har en monter tillsammans med företag från kommunen och det var därför vi var där. Det är roligt att träffa företagarna och få veta mer om deras verksamhet. Jag blir både glad och stolt när jag inser vilken styrka kommunen har med alla dessa duktiga företagare.

   

Företagen som är med från Falköping i år är Götlinds Svets, Hassto, MG Mekaniska, och Tappers. 

I år hade vi lyckats få upp en ko som det stod Falköping på i taket så det var lätt att hitta till vår monter.

På eftermiddagen var det dags för mandatperiodens första kommunstyrelsemöte och det var många nya med i dag.

Ett av dagens 34 ärenden var information om Svenskt näringslivs ranking där vi för sjätte året i rad ökar och ligger nu på plats 85 av 290 kommuner. Riktigt bra men vi vill fortsätta klättra och det kräver ett fortsatt gott samarbete med näringslivet.

 Den grå kurvan är Falköpings kommun! 

Efter fyra timmars möte var alla ganska möra och vi får hoppas att de som var på sitt första möte inte blev helt avskräckta. För oss ordföringar fortsatte mötesdagen en timma till och det var ingen av de som fick gå hem som såg det minsta avundsjuka ut 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *