Blood connect us all!

blod

Idag är det Internationella blodgivardagen och årets tema är ”Blood connect us all”. Dagen till ära firades med jordgubbstårta i samband med att man lämnade blod så det blev en riktigt bra start på dagen. Dels att kunna hjälpa till och dels för att få tårta på morgonkvisten.

När jag sen kom till kontoret fick vi en rapport om hur det ser ut när det gäller antal barn, behöriga lärare, antal lärare och mycket annat på grundskolorna i kommunen. Det finns mycket som är bra i skolorna men även utmaningar som vi behöver möta för att utveckla skolorna än mer.

Innan lunch hade vi ett beredningsmöte inför nästa veckas möte. Man kan tycka att det är lite långt innan ibland men det behövs för att kunna förankra aktuella ärenden i respektive partigrupp.

Sedan ett tag tillbaka är jag invald i Coompanion Skaraborg som jobbar med rådgivning, ekonomiska- och ideella föreningar, socialt företagande och utveckling. Oftast är det utveckling på landsbygden,  genom egna projekt eller genom samverkansprojekt. Idag hade vi lunchmöte där vi fick lära oss mer om hur Coompanion är uppbyggt och hur man jobbar. Det händer mycket intressant runt om i Skaraborg!

Eftermiddagen fortsatte med planering inför budgetarbetet som startar ordentligt på torsdag. Det är mycket att ta hänsyn till i en kommunal budget och ett gediget arbete som ska göras innan vi tar beslut i höst.

För ungefär en månad sedan hade vi besök av Up with People (UWP) och idag var det dags för ett avstämningsmöte. Roligt att höra att våra elever som hade möjlighet att vara med ”workshop” tillsammans med elever från UWP var riktigt nöjda.
Den gemensamma dagen på Ekehagens forntidsby var en riktig ”höjdardag” för alla som var där. Vår historia blandat med internationella möten över generationsgränser är ett bra sätt att känna delaktighet.

Efter så många möten fick det bli en liten promenad i det härliga vädret på kvällskvisten.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *