Dags att summera året…

Nu är det återigen dags att summera ett år och jag kan konstatera att även det här året innehållit många olika delar.

Året började som 2020 slutade med fortsatta digitala möten på gott och ont men det har blivit en vardag idag och fungerar oftast ganska smidigt.

Vi har en fantastisk personal i kommunen som även i år har ställt om snabbt och gjort sitt yttersta för att allt ska fungera inom alla kommunens verksamheter. En del jobbar med att göra vackert runt om i kommunen, andra jobbar inom skolans värld, äldreomsorgen, kostverksamheten eller på olika kansliavdelningar men oavsett vill jag ge er alla ett stort tack!

Några av besluten för året var att starta byggnation av Odensbergs skola och renovering av förskolan och köket, något som varit efterlängtat i många år.

Vi har antagit en klimatstrategi och fortsatt utvecklingen när det gäller byggnation av bostäder och Skaraborg Logisitic Center.

Arbetsmarknadsfrågor och trygghet har också varit stora frågor under året och vi har genomfört digitala föreläsningar om doping och maskulinitet.

Jag har träffat nya företagare i kommunen och vi har gjort studiebesök, både på företag i kommunen och i Göteborgs hamn som är en viktig del i vårt arbete med Skaraborg Logistic Center.

Dalénmuseet har firat 25 år och det firades som sig bör i Gustaf Daléns anda på museet med film, tal och tårta.

Centerpartiet delar varje år ut pris till årets kvinnliga företagare i samband med internationella kvinnodagen. I år fick Frida Nilsson, Saluhallen, priset.

Falköpings kommun delar ut lite olika priser, bland annat Folkhälsopriset och pris för Hållbar utveckling för föreningar. I år fick Rädda barnen Folkhälsopriset för sitt arbete med läxläsning. Priset för Hållbar utveckling till föreningar fick Åsle-Mularp-Tiarps hembygdsförening för sitt hållbarhetsarbete på Åsle Tå.

Näringslivsgalan hölls under hösten och årets företagare blev Henrik Alexandersson, Wrågården.

Förra året var det många som ställde in sina bröllop men i år har jag haft många vigslar. Jag tycker verkligen det är roligt att få vara med och dela den här stunden och göra den så vacker som möjligt.

Minst lika viktigt är det att göra en begravning så vacker och minnesvärd som möjligt och jag har under året haft några begravningar. Trots att det är en svår stund med mycket sorg är det en speciell känsla att få förtroendet att hålla ceremonin.

I mitten av året blev jag president för Falköpings Rotaryklubb och vi har under hösten haft många intressanta föredragshållare på våra lunchmöten. I slutet av året skänkte vi pengar till Svenska kyrkan och deras julmatkasse som delas ut till människor som behöver lite extra inför julhelgen.

Självklart har det blivit lite dykning också och i år har vi hamnrensat i Hjo hamn som ett av våra projekt. Det fanns mycket skräp på botten som inte skulle vara där. Roligt när man kan få till nytta med nöje.

Sen har jag en förkärlek för västkusten och det blev både dykning i saltvatten och nätter under bar himmel på någon av klipporna runt Lysekil. Som traditionen fick det även bli ”klippräkor”.

Under hösten hade Centerpartiet nomineringsstämma till region- och rikslistan och jag fick förtroendet att stå på plats fem på båda listorna. Spännande!

En väldigt kort summering av året men ändock en liten tillbakablick.

Nu är det inte så många timmar kvar av 2021 och jag hoppas att 2022 kommer bli ett år som bjuder på många härliga minnen för oss alla.

För min del kommer året innehålla mycket valarbete inför valet 11 september 2022 men självklart en massa annat spännande också.

Ett gott slut på 2021 och ett riktigt gott nytt 2022 önskar jag er alla!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *