Distansundervisning för högstadiet och gymnasiet vecka 8

Ikväll, 18.30, fick Falköpings kommun mail från smittskydd Västra Götaland där de rekommenderar, så långt som det är möjligt, att högstadie- och gymnasieskolor i regionen ska ha distansundervisning under vecka 8.

Anledningen till det är bland annat de senaste dygnens rapporter om smittspridning på fjällorterna samt förekomst av den brasilianska virusmutanten i en region i Sverige.

Ett intensivt arbete har påbörjats under kvällen för att få ut informationen till alla elever, vårdnadshavare och lärare.

I och med att beskedet kommer sent kan det säkert uppstå många frågor och mer information kommer finnas på kommunens hemsida och Unikum.

Det viktigaste liksom tidigare är att hålla avstånd och undvika närkontakt med människor utanför den krets man redan umgås med. Har man symtom stannar man hemma och att man då testar sig för Covid19.

Det finns inga rekommendationer om provtagning eller hemkarantän enbart på grund av resor inom landet.

Ibland går det fort, rekommendationer kommer sent och det blir tvära kast och mycket jobb. Tack till alla som gör sitt bästa för att nå ut med informationen och göra det så bra som möjligt med kort varsel.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *