Divers Night 2021

Igår var det Diversnight, ett event som i år anordnades i 150 städer, i 21 länder med cirka 1000 dykare. Det har vuxit lite sedan första gången 2005 då det var 351 dykare som deltog. Som mest har det varit nästan 1800 dykare som hoppat i plurret samtidigt.

Även i år fixade Hjo Dykarklubb Diversnight i Hjo hamn och det är verkligen en häftig upplevelse, både för oss dykare men kanske framförallt för de som är kvar på land och kan se ljusskådespelet.

Det var jätteroligt att så många kom för att kolla in skådespelet under ytan trots att det började regna precis innan vi skulle hoppa i. Tack för att ni trotsade vädret och kom!

Jag tycker att kvälls- och nattdyk är de bästa dyken. Det är tystare och det blir mer fokus i och med att man inte ser så långt. Lamporna ger ett annat sken även under ytan, nästan lite trolskt.

Det brukar sällan vara så mycket liv i Vättern, framförallt inte så nära land, men igår var det ovanligt mycket småfisk och några lite större.

Kvällens vattentemperatur höll sig till sju grader men även om det inte var så kallt var det gott med årets första glögg och pepparkaka när man kom upp.

Gemenskapen är alltid viktig men som dykare är den nog än viktigare i och med att det är mycket tid mellan dyken, så kallat ytintervall. För oss som var med i går avslutades kvällens dykning med varm och mustig gulaschsoppa. Mums för både kropp och själ.

Tack till Magnus, Eva och Tina för bra ytorganisation och foto.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *