En hyllning till företagare och goda ambassadörer!

I går var det dags för årets näringslivsgala som alltid är lika festlig. Det är många som möts, pratar, äter god mat och hyllar årets vinnare i de olika kategorierna. Jag skulle vilja säga att alla som är där är vinnare i och med att vi har skapat en positiv och trevlig mötesplats. Förra året var det ”all time high” med personer som anmält sig, i år var det återigen ”all time high” med 250 personer på plats på Ållebergsgymnasiet.

När vi kom till gymnasiet möttes vi av snygga ljussättningar som eleverna på skolan gjort och redan innan vi kom in kände man sig välkommen. Vid 19-tiden drog programmet igång med prisutdelningar, god mat från Wrågården och musikunderhållning av Showkanalen som är riktigt proffsiga. Kvällens ”kupp” var nog när Falköpingskillen Linus Ingelsbo hämtades upp till scenen för att sjunga medley på Queen-låtar. Det fixade han bra och vill ni lyssna finns det ett klipp på Youtube. Sök Karola Svensson, klicka på namnet så kommer klippet fram.

Första priset var Rotaryklubbarna i Falköping som delade ut pris till tre UF-företag. De hade i år fått in tolv ansökningar och till slut hade de enats om att ge pris till Anuario som tar fram en digital årsbok på de viktigaste händelserna från året. Företaget Woff med nedbrytbara hundbajspåsar och företaget Neonsafe som tagit fram produkter med insydda reflextrådar för att vi ska synas bättre i trafiken fick pris.

Nästa pris ”Det goda exemplet” gick till Fonus träindustri för deras engagemang och för att de anställt människor som står långt ifrån arbetsmarknaden i vanliga fall.

Kommunen delar ut pris för ”Hållbar utveckling” och i år gick priset till Mona och Ulf Lindén på Vilhelmsro Gårdscafé för sitt hållbarhetstänk som genomsyrar hela verksamheten.

Almi delade ut priset till ”Årets tillväxtbolag” och i år gick priset till Falköpings kyltransport och Claes Claesson från Åsarp. Ett företag som växt över 50 % under året och Claes säger; Det har varit ett tufft och intensivt år och utan våra anställda hade detta inte varit möjligt!

Årets lantbrukare blev Johanna Karlsson och Arvid Johansson, två ungdomar som driver en mjölkgård i Luttra med 140 kor.

Priset till ”Årets Handlare” gick till Berit Johansson som äger och driver leksaksbutiken Myspys. Jag älskar kommentaren hon ger på Niklas Fällströms fråga om hennes ålder; Jag är 25 + moms…Så säger en dam med integritet, snabb i tanken och företagare ut i fingertopparna. Berit kunde tyvärr inte vara med men vi hyllade henne genom stora applåder som spelades in och som hon idag fått se.

Falköpings Ambassadör är ett pris där invånarna i kommunen röstar fram en vinnare. Det var fyra nominerade, Erik Rynefors, Klas Wiljegård, FAIK Skidor och Art Dance VM-trupp. Priset gick till tjejerna från Art Dance och det var fyra lyckliga tjejer som tog emot priset.

Årets Rookie blev Bianca Meier och Fredrik Lundgren, Systrarnas konditori som de tog över för ett och ett halvt år sedan. Den klassiska ”Potatisbakelsen” är Systrarnas konditori som tagit fram och den är viktig att vi har kvar i sortimentet, säger de. När jag var liten och var där och fikade med mamma vet jag att det var en av hennes favoriter.

Sista priset för kvällen går till ”Årets Företagare” och i år gick priset till Magnus Ericsson och Hasse Thorild på Floby Nya Bilverkstad. De tog över företaget 2001 och har idag 27 anställda som håller på med påbyggnader av kranar på lastbilar.

Det är helt fantastiskt med alla företagare, entreprenörer och ambassadörer som finns inom olika nischer i hela kommunen.

STORT grattis till alla vinnare och tack för ert engagemang!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *