Fritt fall!

Jag har velat hoppa fallskärm i många år och idag, äntligen, har jag hoppat. 🙂 Extra roligt var det att Linus, min son, också ville hoppa och att vi kunde hoppa tillsammans. Mikaela, dottern, var inte lika pigg på att hoppa så hon var fotograf istället. Men mysigt att vi kunde göra det tillsammans.

När vi kom dit fick vi fylla i en hälsoblankett och se på en introduktionsfilm som visade hur vi skulle göra. Därefter kom killarna som vi skulle hoppa med, Jonas och Robban. Båda var erfarna hoppare, Jonas var inne på sin trettionde säsong och Robban var även instruktör.

Vi fick våra kläder och selen passades in och sen var det dags att gå ut till flygplanet som skulle ta oss 4000 meter upp.

Ikväll var det riktigt bra sikt och vi såg ända ”hem” till Billingen och Kinnekulle. Efter 15-20 minuter var vi uppe på rätt höjd, 4000 meter, och singelhopparna gjorde sig redo och kastade sig ut. Vi som skulle hoppa tandem var inte riktigt lika smidiga men det dröjde inte länge förrän även vi hade kastat oss ut.

De första 2500 metrarna föll vi fritt i cirka 200 km/h så det gick undan. När det var ungefär 1500 meter kvar till land fälldes fallskärmen ut och vi seglade fram men det gick fortfarande ganska fort. Det var förvånansvärt snabbt och enkelt att svänga runt så vi kunde se åt alla håll.

På landningsbanan hade de målat en smilis som de försökte landa i men vi missade tyvärr med 1,5 meter. Kan väl säga att det var lite som en tävling mellan fallskärmshopparna. 🙂

Det var verkligen en häftig upplevelse och kan rekommenderas.

Tandemhopp kan man bland annat göra i Vårgårda. Det är en föreningen med ungefär 180 medlemmar som har hand om verksamheten. Av dessa är det bara sex-åtta personer som gör tandemhopp så de får göra många hopp under en säsong. Idag hade både Jonas och Robban gjort sex hopp innan oss och hade ett hopp kvar innan de skulle åka hem.

Robban som även var instruktör berättade att utbildningen innehåller 30-35 timmars teori eller jobb på backen och 16 godkända hopp innan man är färdigutbildad så det är inte bara att hoppa precis.

Nu har jag bockat av en av sakerna på min to-do-lista. Nästa får nog bli ishotellet. 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *