Highlights

Tidigare i våras, när Covid19 drog igång, var det lugnt på alla håll. Nu har det mesta kommit igång igen även om det är på annat sätt.

Veckorna fylls fort och det är lite svårt att hänga med i svängarna. Därför får det bli ett litet axplock från den sista veckan här på bloggen.

När vi hade samverkansmöte med kommun-fastighetsägare-handlare-mäklare började vi med studiebesök på Diamanten. Kan bara säga att de som bor högre upp i husen får en fantastisk utsikt. Jag frågade om Anders, VD för Falköpings Hyresbostäder, kunde inreda en liten lägenhet till mig på taket för då hade jag fått en vidunderlig utsikt åt alla håll men som väntat var svaret nej. 🙂

Det blir 73 lägenheter i de två husen, tvåor, treor och fyror. 43 av de som ska flytta in i husen äger idag en villa i Falköping. Det medför att det kommer bli många hus till försäljning och det är positivt.

Vi har verkligen otroligt fin utsikt på många håll i kommunen. Var på Odenskulle och förrättade en vigsel och även om kullen inte är hög så möts man av en häftig vy även där. Brudparet hade valt väder med omsorg och vi var alla varma och goa när vi nådde toppen. Tur att det svalkade lite i den sköna sommarvinden. Varmt grattis till er och tack för att jag fick äran att viga er!

Ett besök på Dalenium har jag också hunnit med där vi fick se en gas-show. Det är ett bra utflyktsmål där man kan experimentera lite på egen hand eller se någon av showerna.

Toveks bil har byggt om och byggt till sina lokaler och kommunledningen var där på företagsbesök förra veckan. Vi träffade Johan Nohlgren, VD som berättade om företaget som nu finns på 18 orter. Företaget är uppdelat i olika bolag varav personbil- och lastbilsföretagen finns i Falköping.

Hela företaget har ungefär 770 anställda och ungefär 20-tal jobbar på personbilssidan i Falköping. Johan säger att de säljer ungefär 400-500 bilar, nytt och begagnat, per år i Falköping. Leasingen har också ökat mycket de senare åren. Johan säger vidare att vill man ha en elbil kan det vara klokt att leasa för de utvecklas mycket just nu.

Både lastbil – och personbildelen har försäljning och verkstad och det är en bra service till kunden. I samband med att vi byggde till har vi även flyttat in däckhotellet i lokalerna säger Johan och ser nöjd ut med helhetskonceptet som gått att få till. Tack för ett intressant besök och lycka till.

Under de här veckorna har det ju varit underbart skönt väder och jag tycker det är mysigt att äta lunch och kvällsmat på något av våra berg. En av kvällarna fick det bli räkor på Ålleberg. Blir lika fascinerad varje gång!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *