I krispigaste laget

Får ibland frågan om det går att dyka på vintern och mitt svar är att det går alltid att dyka det är bara lite kallare på vintern, typ ”kallbad”.

Idag var det dags för ett ”kallbad” vid Skår på västkusten. När vi kom dit hade solen knappt orkat sig över bergsknallen och det var lite krispigt, både i luften och i vattnet.

Det var ganska dålig sikt i vattnet men vi såg ändå en del roliga saker. Det var bland annat sjöpennor, ishavssjöstjärna, en sjöstjärna med röda ”band” över armarna (vet tyvärr inte vad den heter) kantnål, sjöborre och tejstefisk.

Jag tycker extra mycket om sjöpennor och sjöborrar men det är även roligt att se sjöstjärnor som är annorlunda sjöstjärnor vilket vi gjorde idag.

I slutet av andra dyket hajade vi till allihop, det låg ett kranium på nån slags hylla. Första känslan var ”hjälp” men när vi tittade närmare såg vi att det inte ett riktigt kranium. Jag förstår att någon lagt dit den för att vara lustig men för mig var det allt annat än lustigt!

När vi var på väg upp från andra dyket blev det plötsligt rysligt kallt om ansiktet, förstod inte varför för även om det var 2-3 grader hade det inte varit så kallt på första dyket.

Förklaringen kom när vi kom ovanför ytan för det låg ett islager flera meter ut från land, inte undra på att det var kallt.

Jag lyckades få med mig ett litet ”isflak” upp på huvan 🙂

Fika med varm choklad är extra gott efter kall dykning, det hjälper till att tina upp 🙂 Tack för idag!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *