Ibland behöver kroppen stanna upp och invänta sin själ

Hela våren har varit en riktig energitjuv. Det har varit många och långa möten, mycket tankar, funderingar, telefonsamtal, mail och samtal. För alla inblandade har det varit en tuff process och det har tagit mycket på energin.

En hel del tuffa beslut har tagits och många skarpa och ibland elaka ord har sagts från vissa håll.

Det har skadat både förtroende och tillit mycket och det kommer ta tid att bygga upp på nytt. I vissa fall kommer det inte ens gå att reparera och det är tråkigt.

Jag får många frågor när jag möter människor och det märks att man bryr sig mycket. Jag försöker svara så mycket jag kan.

Men det finns mycket som har hänt och sagts, en del kan inte berättas av respekt för andra människor. Det medför också att en del av det som sägs och skrivs inte går att bemöta och så får det bli.

I början av juni bildades en ny majoritet i Falköping och de samtal vi haft känns riktigt bra. Vi har pratat om politik, bemötande och hur vi ska arbeta tillsammans för att skapa ett gott arbetsklimat.

Kommunstyrelsen tar tagit beslut om att uppdragen i presidierna ska upphöra och att nya val ska göras. Valberedningen har haft möte och ett nytt förslag finns. Jag hoppas vi kan göra dessa val på fullmäktige den 24 juni för att skapa ett lugn i hela organisationen innan sommaren.

Men det är fullmäktiges ordförande som bestämmer dagordningen och när vi fick dagordningen i torsdags var inte valärendet med. Jag hoppas att fullmäktiges ordförande kompletterar dagordningen med kommunstyrelsen beslut och valberedningens förslag så en politisk ledning finns på plats innan sommaren.

Vi är ganska många som behöver energipåfyllnad efter den här våren. Jag försöker få det genom att se allt det vackra som finns i naturen nu och ta vara på den lilla ledighet som finns på olika sätt.

Det är ju bra men….jag behöver verkligen få sova under bar himmel på en klippa på västkusten…NU!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *