#inteimittnamn

Man slutar aldrig att förvånas. Tyvärr! Sedan valet 2018 har vi fått höra hur SD-politiker vill införa att vissa människor inte ska få låna böcker på biblioteket. Att media ska kontrolleras, att journalister ska kunna straffas, de vill få möjlighet att kalla till sig public service-chefer till riksdagens kulturutskott för att ställa dessa till svars om hur de förvaltar sitt uppdrag.

De har även kritiserat SAS reklamfilm så kraftigt att de under en stund tog ner filmen. Tack och lov stod SAS upp för sin film och la upp den igen.

I Sölvesborg fick inte Prideflaggan hissas på stadshuset enligt kommunens politiska styre SD, M, KD och lokala Sövlesborg- och Listerpartiet.

Norrköpings stadsmuseum blev polisanmälda för förtal för sin utställning som heter ”Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu”. Efter detta har museet varit tvungna att ha stängt vissa dagar och haft väktare på plats. Artikeln togs också bort på inrådan av kommunens jurister. På Förintelsens minnesdag hittades en väska utanför entrén med antisemitiska budskap.

I Hörby där SD, M, SPI och KD är ledande ville Aftonbladets reporter Peter Kadhammar ta del av kommunens offentliga diarium. Han blev erbjuden 30 minuter där han övervakades av två kommunala tjänstepersoner.

I våra grundlagar har vi bland annat yttrandefrihet, tryckfrihetsförordningen och offentlighetsprincipen. Den innebär att alla har rätt att ta del av allmänna handlingar som är offentliga. Offentlighetsprincipen är en garanti för att den som vill ska kunna få insyn i riksdagens, regeringens och myndigheternas arbete.

Mycket av det SD just nu ägnar sig åt tenderar att strida mot dessa lagar.

Om man tittar tillbaka till tidigt 30-tal ser man just dessa tendenser, man splittrade och man särskiljde. Man svartmålade och skrämde, man förbjöd människor att vara den man var och man plockade bort de som vågade säga emot eller tycka olika. Är det sånt Sverige vi vill ha?

Det sista i raden, och tyvärr inte det sista vi kommer få höra, är att partiledaren åker till Turkiet och säger sig tala för folket att Sverige är fullt…Jag hittar inga ord! Finns det inte någon form av empati och medkänsla hos den här människan?

Hur har han mage att tala för mig och dig?

83% av Sveriges befolkning har INTE röstat på SD. 83% har valt något annat och ändå säger han sig vara svenska folkets röst. Det är helt absurt!

Om han nu skulle vara där hade han väl kunnat gjort någon nytta? Han kunde haft med sig kläder, filtar, skor, mat eller annat som kunde underlätta något lite för alla dessa människor som inte önskat sig ett liv i flykt. Men inte han inte, nej han har med sig flygblad som talar om att människor inte är välkomna.

Kan någon av oss som inte flytt eller varit med om krig sätta sig in i känslan tro? Att få lämna hela sitt liv bakom sig, att bo i ett läger med tusentals andra där alla på olika sätt lider, fryser, saknar, svälter och att inte vara välkomna någonstans. Håll gränsen, stärk gränsen, stäng gränsen… 🙁

SD och deras anhängare kommer ALDRIG vara talesperson för mig och det jag står för och jag vet att den känslan delas av många andra.

Låt oss tillsammans möta och mota alla dessa otäckheter som håller på och hända!

En dikt av Martin Niemöller, en tysk präst och berömd Hitlermotståndare som skrev den efter andra världskriget om hur detta kunde hända, känns åter aktuell med tanke på världsläget.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på #inteimittnamn

  1. Lisbeth Eriksson skriver:

    Inte i mitt namn

  2. Susanne skriver:

    #inteimittnamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *