Intensiv, intressant och inspirerande!

Igår var en sån där intensiv, intressant och inspirerande dag som ger mycket energi.

Dagen började med beredningsmöte med aktuella kommunala ärenden och planering för höstens arbete.

Därefter var det dags att åka till Skövde för att träffa Annie Lööf som under onsdagen skulle vara i Skaraborg och första stoppet var på torget i Skövde.

Frågor som diskuterades var demokrati, jämställdhet, jämlikhet och bemöta våld i nära relation. Det handlade bland annat om vård och forskning på sjukdomar som kvinnor kan drabbas av. Kvinnor får vänta längre för att få vård, smärtstillande och forskning görs inte i samma utsträckning som när det gäller manliga sjukdomar. Centerpartiet vill tillsätta mer pengar för att öka forskningen för att fler kvinnor ska få hjälp.

Nästa besök var på forskningsgården Viken i Falköping där Roland Andersson och hans fru Ing-Marie mötte upp.

Roland, Annie och Ing-Marie

Roland fick partiets finaste utmärkelse, Bramstorpsplaketten, för lång och trogen tjänst. Ett varmt grattis Roland!

Alarik Sandrup, näringspolitisk chef på Lantmännen, Ulrica Nilsson, platschef och Alexander Runesson, foderutvecklare på Nötcenter Viken, berättade om verksamheten.

Lantmännen ägs av cirka 19 000 lantbrukare och har runt 10 000 anställda där en tredjedel arbetar i Sverige och är ett av de 25-30 största företagen i Sverige.

Vikens försöksgård har 400 mjölkkor och totalt 950 djur på gården och en de forskar mycket på foder till djuren. Det kan vara att rätt foder ger mer mjölk eller att det ska minska metanutsläpp som faktiskt sker mest genom djurens rapar och inte fisar.

Tack för intressant besök och för att ni tog emot oss med kort varsel.

Sista anhalten för dagen var Vårgårda och partiledarutfrågningen. Jag har inte varit där tidigare och måste säga att jag blev både förvånad och imponerad av hur stort det var. De räknade hur många som kom och besökssiffran trodde han skulle komma upp i minst 850 personer.

Tre område togs upp, klimat, integration och religion togs upp under den här timman och här är ett litet axplock från det.

Ekonomi och tillväxt behövs för forskning, innovation och företag för att det ska bli en omställning, biologiska mångfald och hållbar utveckling och tillväxt. Miljö- och klimatfrågor är en nödvändighet för vår framtid, svarade Annie.

Integration skapas bäst genom människor kan komma in i samhället genom utbildning, jobb och boende.

Religionsfrihet är en av grundlagarna i Sverige och en rättighet som alla människor har. Det gäller oavsett om man har en religion eller om man väljer att inte ha det.

Det finns mycket mer att berätta om utfrågningen men det får bli en annan gång.

Nu är det dags för nya äventyr!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *