Lev din dröm!

Full fart idag också med ännu fler centerpartister, nu drygt 600 och inledningstal av Annie. Hon säger att hon aldrig varit med om så mycket respektlöst hat som hon mött sedan valet. Det må vara att man tycker olika men att ändå respektera människan är viktigt. Men jag citerar en annan klok kvinna säger hon; When they go low, we go high!

Hon fortsätter med delar av Januariavtalets innehåll som bland annat handlar om utvecklad nära vård, krafttag mot mobbing och att stärka vården inom barn och ungdomspsykiatrin. Detta är oerhört viktigt för det är så många barn som blir mobbade och mår dåligt av olika orsaker idag.

Linda Ylivainio, ordförande i eftervalsgruppen har nästa pass och det är nyttigt att reflektera över framgångar och motgångar. Vi gjorde vårt starkaste val sedan 1988 och vi är det fjärde starkaste partiet på alla nivåer. Otroligt roligt men vi kan inte luta oss tillbaka utan det är bara att jobba inför kommande val. Det första är 26:e maj då det är EU-val.

Igår inleddes dagen med kommuner och regioners ekonomi framöver. Idag blev det en fördjupning inom området. Vi har stora utmaningar framöver, både genom minskade intäkter, ökade utgifter, färre i arbetsför ålder och färre arbetstimmar.

Om man får 100 personer fler i sysselsättning ”sparar” man cirka 30 miljarder och man minskar utanförskap och det höga trycket på de som jobbar.

Några andra delar som finns med i Januariavtalet handlar om flexiblare arbetsrätt, omställning och utbildning, införandet av fler ”enkla jobb” och att arbetsförmedlingen ska göras om i grunden fram till 2021.

Landsbygden för Sverige framåt var mitt sista seminariepass för dagen och det var intressant att lyssna till Karin Torstensson, landsbygdsutvecklare i Falkenberg. De har ett projekt som heter ”Lev din dröm” där de har inventerat tomma bostäder på landsbygden. Vi såg att ett av bekymren för människor att flytta ut på landsbygden var brist på bostäder, säger Karin.

De gjorde en inventering på tomma fastigheter och ”hittade” 1300. De skickade ut brev till fastighetsägarna, där de beskrev läget, många som vill bo på landet men inte hittade någonstans att bo. Resultatet blev 30 bostäder dit familjer kunde flytta och på det sättet möjliggör man både människor dröm och det blir ett större underlag för service på landsbygden. Klokt!

De har även gjort 24 små filmer där de marknadsför Falkenbergs landsbygd och idag säljer inte mäklarna fritidshus utan ”hus i drömläge” eftersom det är en stor efterfrågan av hus på landet.

Efter den här dagen är jag återigen full av inspiration och imorgon blir det ännu mer.
Men först är det middag med hela gänget, både Skaraborg, Annie och övriga Sverige. 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *