Miljösatsningar med mer gods på tåg!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5240-2.jpg

Centerpartiet i Falköping fortsätter göra intressanta företagsbesök och den här gången var vi på TBN´s åkeri och GreenLog.

2006 bildade Bengt Thorstensson sitt första bolag som 2009 gick över till TBN Åkeri. Företaget har under de senare åren vuxit och har idag 20 anställda men kommer behöva anställa fler under året. På frågan om det är svårt att rekrytera personal svarar Weronica att de har samarbete med gymnasieskolorna för att kunna rekrytera lättare men att det är en utmaning.

Företaget har idag nio bilar varav en går till AC Floby på ”heltid”. Det blir 8 transporter om dagen till Floby, säger Bengt.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5241.jpg

Sedan ett år tillbaka är de i GreenLogs lokaler vilket medför att de kan lossa och lasta under tak och det är en stor fördel att kunna göra det. Tre dagar i veckan kommer det last från Tyskland på järnväg som senare fraktas ut via lastbil. Att godset går på tåg i stället för på lastbil sparar många mil på väg och gör stor miljönytta.

Under en period har även Volvo Skövde lagrat produkter i GreenLogs lokaler och det märks att det finns behov av lagerlokaler. I den gamla terminalbyggnaden finns det ett antal lokala aktörer, säger Bengt.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5248.jpg

På frågan om hur företaget har utvecklats om fem år tittar Bengt och Weronica på varandra och ler lite innan de svarar; Det finns många idéer…Då är etapp två byggd och det är än mer verksamhet i området, säger de.

Centerpartiet tackar för ett intressant företagsbesök och fortsätter till kvällens gruppmöte.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *