Mycket extremt på en och samma dag

image

Uppe långt före tuppen…Är egentligen inte min grej. Att gå upp innan 05.00 tycker jag är extremt tidigt och är inte nyttigt säger min kropp 😉

Vi är ett gäng på elva personer från Falköping som styr mot Stockholm.

image

Våldsbejakande extremism stod på programmet. Mona Sahlin inledde dagen  med ingen föds till extremist. Hon påpekar vikten av att se alla form av extremism och att använda sig av rätt ord för att inte ”klumpa” ihop grupper. De som väljer att resa för att strida med IS eller som väljer att bli nazist kommer från alla samhällsgrupper. Man behöver även särskilja på muslimer och jihadister för att inte alla muslimer ska få stå till svars för vad en grupp gör.

Tomas Lindgren, professor på Umeå universitet, fortsatte med att berätta om våldet som kön, att de flesta som åker och strider är män. Att de som strider sällan bara har ett religiöst motiv, utan det kan vara pengar, ära, martyrskap och så vidare som tillsammans med religion påverka.

Daniel Lundgren från polisen i Skövde berättar hur vi i Skaraborg samarbetar för att motarbeta våldsbejakande extremism som finns i form av vit makt (nazism), vänsterextrema grupper och jihadism.

En intressant och intensiv dag avslutas med att tåget kör extra sakta hem…hemma vid 21.30..Lång dag!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *