Nära nu

Innan sommaren hoppades vi i den nya majoriteten i Falköping att vi skulle kunna välja nya nämndsordförande. Tyvärr valde fullmäktiges ordförande att inte ta upp ärendet och det har medfört att ett antal nämnder har haft ordförande som inte tillhör majoriteten.

Igår hade vi höstens första fullmäktigemöte och de flesta valärenden kunde äntligen genomföras. Tyvärr kunde vi inte välja ny ordförande i tekniska nämnden och det krånglar till. Vem ska tjänstepersonerna vända sig till, nuvarande ordförande som sitter i opposition eller kommande ordförande som sitter i majoritet och som är med och styr kommunen?

Vi har mycket på gång i kommunen och vi behöver få arbetsro, både i våra verksamheter och inom politiken och jag ser fram emot nästa fullmäktige då vi ska göra sista ordförandevalet.

Men även om inte alla ordförande är valda fortsätter det politiska arbetet och idag har vi startat upp budgetarbetet på allvar.

Det händer mycket positivt i kommunen, människor som flyttar till kommunen, företag som expanderar eller etablerar sig i kommunen. Vi bygger mycket, demensboende, skolor och förskolor och nya bostadsområden planeras.

Men vi har, precis som övriga kommuner i Sverige, utmaningar. Bland annat när det gäller ekonomi, arbetslöshet och utanförskap och här kommer vi behöva jobba än mer för att möta dessa utmaningar.

Det känns bra att den nya majoriteten kan börja jobba på riktigt och det märks att alla är redo att ta ansvar för att kommunens fortsatta utveckling.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *