Flaggan vajar stolt…

image

Flaggorna vajar stolt…det är mäktigt att se alla flaggor som hissas på nationaldagen…tycker vi borde flagga oftare!

image

Dagen var full av aktiviteter och min dag började i stadshuset med att hälsa alla nya svenska medborgare välkomna. För många har det varit lång väntan och man möts av mycket glädje och stolthet när de får sitt diplom och den svenska flaggan.

image

Sen var det dags att gå till Plantis där det hände saker överallt hela dagen…Det var teater, musikparad, sång och dans, nationaldagstal av Anna-Lena Mann, kommunpolis, och utdelning av diplom till Säker och trygg-förening och hyllning till Johanna Hagström, OS-medaljör och Manfred Edström, vinnare av Gladiatorerna 2016.

image

Anna-Lena Mann höll ett tal som handlade om stolthet, gemenskap och att vi måste stå upp för våra mänskliga rättigheter och det demokratiska samhället.

– Vi har yttrandefrihet, demokrati, natur med allemansrätt, kulturell mångfald och mycket plats till var och en. Detta är något vi måste värma om, det är en färskvara och ingen självklarhet!

Hon pratade även om vikten av trygghet, att hon och hennes kollegor gör vad de kan för att vi ska känna trygghet, men även att när vi känner trygghet i oss själva och vår historia är vi inte rädda för att möta nytt.

– Att vi firar vårt eget lands nationaldag innebär inte att vi säger nej till att vara ett mångkulturellt samhälle. Snarare tvärtom. När vi inte är rädda för att vara oss själva och är stolta och trygga i det, har vi inte heller någon anledning att vara rädda för det vi inte känner till.

– Det är dags att vi starkt och gemensamt visar vad vår flagga och vår nationalsång verkligen står för. En känsla av STOLTHET, TILLHÖRIGHET, GLÄDJE och SAMHÖRIGHET!

Tack Anna-Lena för ett bra tal!

Under året har två föreningar arbetat med att bli ”Säker och trygg förening” och har nu certifierats med diplom och ett stipendium. Grattis till Falköpings Volleybollklubb och Falköpings skyttegille!

förening

I Centerpartiets ”tält” var det många som ville prata om kommunens framtid och fika på hembakta kakor.

tält 1 image

Kan bara konstatera….Sol, flaggor, möten mellan människor oavsett bakgrund, massor av aktiviteter och glada människor…När Falköpings kommun är som bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *