Nyttiga och lärorika besök

För några år sedan hörde jag talas om ”bygdevandring” eller ”samhällsvandring” och det tyckte jag vi skulle införa i Falköpings kommun. Det innebär att man i respektive samhälle går en vandring tillsammans med föreningar och invånare för att titta på förbättringsområden eller utvecklingsområden. När man gjort vandringen kommer man överens om vem som ska göra vad och om kommunen kan stödja på olika sätt.

I går var vi i Floby och träffade fyra engagerade invånare och vi pratade om farliga trafiksituationer, gestaltningsplan, behov av nya lägenheter och asfaltering. Allmän försköning av samhället stod på programmet och när vi gick runt i samhället diskuterade vi olika lösningar.

När vi åkte hem hade vi fått med oss ett antal frågor som vi ska fortsätta jobba med. Det var asfaltering av trottoarer, allmän skötsel av kommunala ytor, var kan det passa med flerbostadshus och hur kan vi använda servicelägenheterna som är tomma på ett bättre sätt.

Att göra samhällsvandringar med människor som har lokalkännedom är både lärorikt och nyttigt.

Tack för att ni bjöd in oss!

Nu har vi varit i Kättilstorp, Stenstorp och Floby. Jag ser fram emot samhällsvandringar i fler orter, det är bara att bjuda in oss.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *