Oj vilken dag!

Idag har det hänt mycket!

Först ut på programmet var en presskonferens om den utökade parkeringen vid Broddetorps skola. Redan 2011 började Broddetorpsortens Centeravdelning jobba med att för till en större parkering. Äntligen! säger vi idag. Kan bara konstatera att trägen vinner.

Det medför större trafiksäkerhet runt skolan när det gäller skolskjutsar och varutransporter men även lättare för föräldrar eller besökare till skolan att hitta en parkering.

Sen var det snabb in till Falköping för att heja på vårt lag i Skaraborgskampen. Ulf Johansson, Kicki Niklasson och Janne Carlsson var årets kämpar, och vilka kämpar!

Det var ett antal tävlingsmoment som skulle utföras under några timmar. Frågesport, kasta kubb, karaoke, hoppa hopprep och bygga trätorn. Sen var det några delar som invånarna i Falköping skulle hjälpa till med. Kan säga att jag är imponerad av engagemanget av alla som kom med solstolar, gamla fordon och barnmorskor som dök upp.

  

201 solstolar fick vi ihop, på kubben fick vi 30 poäng och det är bäst hittills i Skaraborg. Trätornet som byggdes var längst med 181 cm och Ulf som hoppade rep kom upp till 184 hopp. Grymt imponerad! Sammanlagt fick laget 645 poäng och nu ligger vi i topp. Hoppas och tror att det kommer stå sig länge! Dessutom satte vi publikrekord 🙂  

Stort tack till både laget och alla som hjälpte till med saker och glada påhejarrop.

När det var klart på torget var det dags för lunch men en möteslunch. En man ville prata med mig om hur Centerpartiet ställer sig till ett eventuellt tiggeriförbud. Centerpartiet vill inte införa något förbud, det är inte människorna som kommer hit som det är fel på. Det är hur de blir behandlade i sina hemländer som är problemet tänker jag.

Dagen har verkligen innehållit tvära kast och många olika områden. Efter lunchen hade jag möte i Börstig angående sop- och återvinningscontainrar. Det finns mycket frustration hos en del av de som bor i södra Falköping och vi behöver hitta en lösning.

Det var bra samtal och vi hittade en bra kompromisslösning som jag tror kan fungera bra. Vi får kolla av det under hösten.

 Har man inga ”smehänder” får man ta på sig grillhandsken

Men nu var det lite bråttom, grillkväll i Torbjörntorp var det sista för dagens alla aktiviteter. Trevlig kväll med mycket folk och bra synpunkter. Och en väldigt varm grill!

Kul att höra att man är nöjd med Torbjörntorp oavsett ålder men självklart finns det förbättringsområden. En av de stora frågorna är trafiksäkerhet när det gäller infarterna till samhället. Det går ofta fort och en del gör även omkörningar trots kurva och dålig sikt. Jag förstår vad de menar och jag tar med mig frågan till vårt möte med Trafikverket.

 

Hemma efter en intensiv dag, både med möten, aktiviteter men även att jag varit på många orter i kommunen. Tur att kilometerskatten inte införts än. Broddetorp, Falköping, Börstig, Torbjörntorp och Falköping…Vi har en stor kommun med mycket engagemang!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *