Öronakupunktur…

Förmiddagen började med möte, först beredning inför kommande arbetsutskott och nämnd. Därefter gick vi igenom aktuella ärenden inför kommunalförbundets möte som är på fredag. Sista mötet innan lunch var samtal om hur vår budgetberedning ska bli än bättre och utmaningar vi står inför när vi ska jobba med budget 2021.

Efter lunchen var det några korta möten och samtal ytterligare innan jag skulle åka till Nästegården i Sätuna som bedriver grön rehab eller naturunderstödd rehabilitering som det nu heter.

Jag har tidigare skrivit om att de har Bed and Breakfast men de har verkligen en fin verksamhet med många olika inriktningar för människor som behöver förbättra sin hälsa, livskvalité och arbetsförmåga.

Verksamheten har många olika professioner som jobbar med de som kommer för att hitta andra vägar att hantera vardagen eller sitt liv.

Åsa jobbar som fysio- och KBT-terapeut, Stina har samtal och använder NADA-akupunktur för att minska oro, ångest, depression, smärta och sömnproblem. Hon använder sig av fem nålar i varje öra i sin behandling.

Annica är sjukgymnast och jobbar även med meditativ yoga, Annelie är socionom och mindsetinstruktör. Hon jobbar även med så kallade ”skogsbad” där hon jobbar med alla sinnen. Man kan säga att det är som skogsterapi säger Anneli när hon försöker förklara för oss som är där. Vi hade nog alla lite andra bilder av ”skogsbad” men det lät väldigt härligt när hon berättade.

Hillevi är arbetsterapeut och kan även göra arbetsbedömningar på de som önskar. Skogen är min profession och odling min passion säger Susanne glatt medans hon frågar om vi kan vilka växter det är hon har i sin bukett. Vi är inte så många som har koll på att det hon håller fram ätbart.

Matilda Kamb är kvinnan som driver verksamheten och hon har haft den i 1 1/2 år nu. Det märks tydligt att hon och de andra som jobbar på Nästegården verkligen brinner för det de gör för de går runt och myser hela gänget.

Behandlingen är 12 veckor, tre förmiddagar i veckan så det blir 36 tillfällen vi träffar de som kommer till oss. Oftast jobbar vi i grupp på åtta personer men ibland behöver vi jobba mer individuellt och då gör vi det säger Matilda.

Det är en underbar natur runt gården som även har trädgård som man kan jobba i och djur att ta hand om. Ett av förra årets lamm var flasklamm och det syntes så väl för det följde Matilda som en liten hund. Även i år har de ett flasklamm så det kan hända att det blir ytterligare en ”hund”.

Vi som var där idag fick prova på lite olika delar av det verksamheten erbjuder. Bland annat yoga, mindfulness och öronakupunktur 🙂 Och jag var inte så sen att testa något av det för vem vill åka hem nyfiken?

Vi var väldigt fina dessutom där vi satt med våra orange nålar i öronen 🙂

Tack för ett intressant besökt!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *