Ostparadiset i Falköping

För alla ostälskare är Falköpings Osteria platsen! I veckan startade Centerpartiet i Falköping upp sitt år och innan varje gruppmöte har vi någon form av företag- eller föreningsbesök. Den här gången var vi hos Robert Bengtsson på Falbygdens Osteria.

Det är alltid lika intressant att lyssna till Robert, både den historia som finns i företaget men även till framtidsplanerna som finns. Det märks att han tycker om det han gör och att han vill framåt.

Robert är den femte generationen i företaget som bildades 1878. Då köptes två mejerier av Gustaf Dalén i Tomtebo, Stenstorp.

Den första ostbutiken öppnades i Jönköping och som mest hade de 24 butiker varav tre var i Falköping och de flesta öppnades fredag den 13:e. Otur för vissa, tur för andra?
Som mest hade företaget 220 anställda.

1986 startade man med restaurang och öppnade upp för en besöksnäring och idag har Osterian ungefär 230 000 besökare under ett år.

Man har ett tjugotal lokala leverantörer på Osterian och det tycker jag tycker det är roligt för jag vet att vi har många duktiga matproducenter i närområdet

2017 började de med ”ostskolor” och ostkällare blev klar där man kan få både guidning och ostprovning i mysig miljö.

Den senaste tiden har Robert även börjat titta på andra marknader och på en mässa i Hongkong fick han första pris för en ekologisk ost. Även Singapore och Japan finns med på den framtida agendan.

Tack för ett intressant och trevlig besök och lycka till med alla framtidsplaner!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *