På väg hem…

Sitter och väntar på att gå ombord på båten som ska ta mig hem. Det har varit givande dagar som varit fyllda med bra seminarium och många ”braiga” samtal.

Först ut idag var ett seminarium som handlade om att ta vara på alla människors förmågor. Detta är oerhört viktigt. Framförallt för människan men även för samhället.

IMG_1164

Därefter var det dags för skolseminarium. Tvålärarsystem och studie- och yrkesvägledare lyfts även i dagens seminarium. Vi jobbar till viss del med tvålärarsystem i Falköping men vill utöka detta på fler skolor.

Jag tror vi behöver fler vuxna i skolan med olika professioner. Vi har under det senaste året anställt ”elevvårdskonsulenter” som finns på skolorna. De är till för elever på olika sätt och det har fungerat mycket bra.

För att få fler arbetstillfällen behövs fler och växande företag. I Falköping har några större företag försvunnit de senaste året. Samtidigt har småföretagen vuxit och nya företag har etablerat sig. Det finns många duktiga entreprenörer i Falköping. Turismen och den lokala maten har stora utvecklingsmöjligheter i kommunen.

IMG_1170

Sedan några år tillbaka har vi ett samarbete med Borlänge, Lindesberg och Nässjö. Samarbetet handlar om mångfald och interkulturell samhällsutveckling. Vi fyra kommuner har haft seminarium under hela tisdagen som varit välbesökta.

Detta samarbete har även medfört möten med ministrar genom åren. I år träffar vi Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister.  Vi träffar även Lena Micko, ordförande i Sveriges kommuner och landsting, SKL. Dessa möten är väldigt viktiga för Falköpings kommun.

Det sista seminariet vi anordnade handlade om Somalia Bandy. Det gav många härliga skratt när Patrik Andersson berättade om hur det startade. Men det gav även tårar i ögonen när de somaliska killarna berättade om vad du upplevt. Eller att det var fem år sedan en kille träffade sin mamma…Se gärna filmen ”Trevligt folk”.

FullSizeRender (37)      IMG_1198

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *