Pris dubbelt upp!

Den här veckan är det mycket prisutdelningar, i måndags delades Folkhälsopriset ut till Rädda Barnen och deras läxhjälpsverksamhet. Idag delades pris för hållbar utveckling till föreningar ut men även kulturstipendiet som kultur och fritidsnämnden delar ut.

Pris för hållbar utveckling tilldelades i år Åsle-Mularp-Tiarps hembygdsförening för deras arbete med Åsle Tå och bevarandet av fantastiskt kulturarv men även för deras arbete med att skapa gemenskap.

1880 bodde det flest människor på Tån, ca 85 personer, i de 20 stugorna som fanns då men allt eftersom minskade invånarna då många emigrerade. Allt eftersom det blev färre personer på Tån började man riva stugorna. Föreningen bildades 1923 för att bevara Tån och allt eftersom köpte de in de 10-tal stugor som fanns kvar.

Det var lite roligt när jag ringde till ordförande i hembygdsföreningen. När jag berättar att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat att tilldela föreningen hållbarhetspriset för 2020 säger han; – Vad roligt, jag och min fru ska få kulturstipendiet också…Då tänker jag att vi har varit rätt ute när vi utsett dessa till vinnare utan att veta om varandra.

Anders, ordförande i föreningen, och Lena Modig fick i dag därför kulturstipendiet för sitt stora engagemang för och med föreningens arbetet med att bevara och utveckla Tån, upplevelser och caféet/restaurangen.

Stort grattis till hembygdsföreningen och tack för all tid och arbete som ni lägger ner för att bevara vårt kulturarv och grattis och tack till Anders och Lena för ert engagemang och inspiration som ni ger!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *