RallyStina?

På radion idag summerade man helgen med tre ord, vilka ord skulle summera er helg?

Mina ord skulle bli stress, radio och invigningsrally.

image

Stress över att få ihop program för två timmars direktsänd radio under söndagsmorgonen. Är ingen ”radiopratare”, framförallt inte när jag ska sända två timmar själv…När klockan var halv tio på lördagskvällen sattes den sista programpunken…Puh!

Söndag klockan 08.00 påbörjades livesändningen där Niclas Fällström pratade lokal mat och Malta Johanna marknad. Kent Andersson, Falköpings motorklubb, bjöd in till återinvigningen av motorstadion som var senare under dagen. Perry Bergström, Falköpings skyttegille, berättade om de nya elektroniska skyttebanorna som finns i Odenhallen och att de invigs nästa helg. Gunnel Marwén Kastenman beskrev med stor inlevelse om arbetet med att få till ”Allas Hus” i Borgunda. Blev till slut ett blandat program med fokus på lokalt engagemang! Tack till er alla som var med.

image

Lite senare var det dags för återinvigningen av Falköpings motorstadium och den nya klubblokalen. Det är en stor förening med 620 medlemmar varav drygt 200 är ungdomar, både killar och tjejer.
Det är många eldsjälar som lagt mycket tid på banorna som finns för olika motorsporter, men även för att få till en ny lokal. Stort tack till er alla!
Falköpings kommun har stöttat föreningen genom ett treårigt bidrag till lokalen så de kan fortsätta utveckla sin verksamhet.

När bandet var klippt var det dags för invigningsrally…på fler sätt. För mig var det första gången jag åkte med i rallybil och det var invigning för klubblokalen.

image image 
Inför, under tiden och efter…

Jonas Sandgren, a-förare i tävlingsgrupp H, var den som tog sig an uppdraget…Så på med dräkt/overall, justera in bältet och sen iväg i hans blå Volvo 940 med dryga 260 hk….Å iväg for vi!

Det gick undan i kurvorna och då körde han ändå inte maxat för att han ville spara bilen inför nästa helg då det är tävling.

Det var så kul! Körde gokart i somras med sladd och däcktjut i kurvorna och nu åkt med en riktig rallyförare….Hädanefter får nog mitt andranamn vara ”RallyStina” 🙂

image Ramona Karlsson och Micke Frisk

Fast det finns en tjej som verkligen är ”RallyStina” och det är Ramona Karlsson. 2013 blev hon tillsammans med sin co-driver Miriam Walfridsson de första svenska kvinnorna att vinna SM-finalen i rally. Ramona har blivit framröstad till ”årets bilsportare” och utvald till ”årets rallyförare”.
2015 blev hon den första kvinnliga föraren i världen att driva ett Supercar-team och hon är utvald till förarrepresentant av Michéle Mouton i FIA:s “Women in Motorsport Commission”.

Hon höll en inspirerande föreläsning under dagen och det var några budskap som satte sig hos mig. Det ena var det hennes pappa sa till henne när hon talade om att hon ville bli rallyproffs. Han sa: – ”Klart du kan, frågan är bara hur”.
Vi har alla möjligheter men vi har olika vägar att nå dit och det krävs en medvetenhet och en tro på att man klarar det.

Det andra budskapet som jag tog med mig var: -”möjligheterna kommer inte till mig, den enda som kan göra något är jag själv”.
En klok, målmedveten och ödmjuk tjej som gör det hon vill idag, hon är rallyproffs!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *