Skola, järnväg, vigsel och teknik…

Vissa dagar är mer blandade än vissa andra och idag var en av de lite mer varierande dagarna.

På förmiddagen var jag i Skara på Katedralskolan och träffade elever som går år två på samhälls- och ekonomiutbildning för att prata om Centerpartiet och vår politik.

Under två timmar pratade vi jordbruk och närodlad mat, betyg, trygghet, jämställdhet, skattefrågor, elevhälsa, infrastruktur, kriminalitet och nära vård. Det var verkligen brett intresseområden och en av de avslutande frågorna var vad vi som parti gör för att samer ska ha bra förutsättningar att leva och verka i Sverige. Intressant förmiddag, stort tack för inbjudan!

Efter lunch var det infrastruktur som gällde och presskonferens om den nya överlämningsbangården som kommunen byggt och som nu är klar för användning. Spåren är byggda för att kunna ta emot 750 meter långa tåg och ska fungera som uppställningsspår men tåg ska även kunna ta sig in från och ut på Västra stambanan när anslutningen är klar 2027.

Redan idag går det cirka 80 tåg i veckan in och ut på området. Med den här tillbyggnaden av tre nya spår mer mark som ska detaljplaneras och företag som utökar eller tillkommer har vi en fantastisk möjlighet att stärka vårt varumärke som logistikcenter, i Skaraborg, Västra Götaland och Sverige.

Tvära kast och tillbaka till stadshuset, dags för vigsel. Tycker alltid det är mysigt och roligt med vigslar men det blir lite extra när det är någon man känner. Stort grattis till er och tack för att jag fick viga er!

Dagens och kvällens sista aktivitet var årsmöte med Dalenium, science center i Stenstorp. Det är en häftig verksamhet med bland annat 30-tal olika teman för barn och unga, shower för elever och för allmänheten. Har ni inte varit där kan jag varmt rekommendera ett besök!

Nu är det dags att ladda om för morgondagen och möte i Göteborg.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *