Skräpytor – Ett vedervärdigt ord!

IMG_2001

Idag inleddes Centerpartiets kommundagar offentligt och i Annie Lööfs inledningstal börjar hon med att kommentera ordet skräpytor som diskuterats någon vecka. Ett vedervärdigt ord, säger hon med eftertryck.

Landsbygden har oerhört många kvaliteter med kreativa företagare, entreprenörer, skogs- och lantbruk, turistföretag och mycket annat. Mycket finns i stan, men allt finns på landsbygden. Vi har en slogan i Centerpartiet, ”Stad och land-Hand i hand” och det stämmer. Vi behöver varandra!

Från och med nu förpassas ordet ”skräpytor” till alternativ fakta! säger Annie och får jubel från oss i medhåll.

I sitt tal påtalar hon vikten av att motverka tudelning, de som har jobb eller inte har jobb, de som har bredband eller inte har det. De som får gå studiecirkel för att lära sig föda barn i bilen och de som inte behöver det…Hela Sverige ska leva!

Vi behöver fler poliser, människor behöver känna sig delaktiga i samhället, annars skapas det lätt misstro och hopplöshet. ” Vi måste se varje stadsdel, varje ort och varje människa!” Alla behövs i vårt samhälle.

Centerpartiet föreslår att fastighetsskatten tas bort från byggnader på landsbygden som stått tomma under ett år. Det kan öka intresset av att starta upp verksamheter på landsbygden. Vi vill satsa pengar för att rusta upp de mindre järnvägsbanorna, till exempel Kinnekullebanan som idag hotas av starkt begränsad hastighet på grund av dåligt underhållna banor.

Vi vill införa ingångsavdrag, det innebär borttagen arbetsgivaravgift under två år när ett företag  anställer en person som tidigare inte haft jobb. I Falköping skulle det kunna medföra 187 nya arbetstillfällen och 60 000 nya jobb i hela landet.

Annie Lööf avslutade sitt anförande med att säga – ” Vi har vana att byta ut statsministrar, det gjorde Fälldin redan för 40 år sedan och vi kommer göra det igen”.

Som vanligt avslutas den här dagen med bankett, mingel och dans.

IMG_2039

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *