Stormöte!

FullSizeRender (82)

Igår var jag på möte i Floby angående vårdcentralen. Över 500 personer var där. Ett enormt engagemang! Falköpings tidning var där…

Kvällen inleddes med en kort historia om hur besluten tagits allt eftersom och som idag medför att det inte finns någon vårdcentral i Floby.
Jag blev också citerat från ett tidigare blogginlägg. Roligt att bloggen blir läst, trist när det visade sig att jag hade fel. Jag, tillsammans med många andra, har levt i villfarelsen att beslutet som togs hösten 2014, om att göra Floby vårdcentral till en filial, genomförts. Det hade det INTE! Det medför att det under 2014 mest varit bemannat med sköterskor och inga läkare.

Man kan tycka att jag borde kollat detta bättre men vem jag än pratat vårdcentral/filial med så har ingen rättat mig. Nu vet jag bättre!

Gårdagens möte var fullt av engagemang från Floby samhällsförening och övriga ortsbor. De har varit i kontakt med privata aktörer som är intresserade av att öppna en vårdcentral i Floby. Kommunen äger lokalerna och vi hyr gärna ut dem! Jag ser fram emot fortsatt samarbete med samhällsföreningen och andra aktiva Flobybor.

Idag blev jag uppringd av en man som bott 58 år i Floby. Han undrade över om vaccinationer ändå skulle kunna göras i lokalerna. Det tycker jag är en alldeles ypperlig idé!

Så nu  är ärmarna uppkavlade och arbetet med att få tag på rätt person är påbörjat! Självklart ska vi kunna vaccinera i Floby tycker jag!

Jag tycker också att vi ska ha en vårdcentral i Floby och det kommer jag jobba för. Den 4:e november är primärvårdsstyrelsen inbjudna till oss i kommunen för att prata framtid. Hur kan vi gemensamt hitta bra lösningar?

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *