Sverige är fantastiskt!

IMG_1277 IMG_1269

Sol, vatten och ljusa ljuvliga kvällar….Svensk sommar! Kunde dock varit lite varmare tycker jag men det finns ju varma kläder. 🙂

Som politiker har man inte semester så dagarna blandas med jobb och nöjen. Mejl kollas, möten bokas och samtal besvaras. Men det är mycket lugnare under sommarmånaderna så det ändå blir lite lediga dagar.

Är för tillfället i Stockholms skärgård, en ny positiv upptäckt. Dagarna fylls av fiske, dyk och sommarläsning.

IMG_1275

Igår när jag var vid Dalarö hamn såg jag två små lastbilar som hade matlådor med sig. Samtidigt var några båtar på väg in för att hämta upp beställd mat.
När jag var liten ringde vi ofta in vår matbeställning till butiken som låg en mil bort. Varje fredag kom sen den lilla lastbilen med våra matvaror. Höjdpunkten var när jag hittade någon liten godisbit som min farmor hade beställt i smyg för att överraska mig.

Det finns fortfarande butiker som har hemkörning av mat till äldre personer. Tyvärr blir det färre och färre som gör det. Jag tycker det är en bra service för våra äldre men det är även bra för butikerna. Ja, det ger ett merarbete men samtidigt en ökad omsättning. Det finns hemkörningsbidrag att söka i många kommuner.

På vissa ställen har man vänt på det hela. När barnen är avsläppta i skolan på morgonen tar ”skolbussen” en ny tur. Nu med pensionärer som får åka till butiken och handla. Den tanken tycker jag bättre om. Det blir både en trevlig social stund, butiken gynnas och bussbolaget får ökade körningar. Det blir vinn-vinn situation för många.

Nu ska jag njuta av det fina vädret lite…kanske ta ett litet dopp…nja, det får nog vänta lite. Är det 15 grader i vattnet får det allt vara torrdräkt på om jag ska kliva i frivilligt. 🙂

IMG_1270

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *