Tillväxt i hela Skaraborg

Den första Skaraborgsdagen, med tema tillväxt är till ända. Boende, infrastruktur, kompetensförsörjning och arbetstillfälle stod på dagens program. En dag där företagsledare och politiker möttes för att prata hållbar tillväxt och utveckling av Skaraborg.

Flertalet av dagens talare lyfte vikten av att vi måste samarbeta i Skaraborg, att vi ser oss som ett arbetsmarknadsområde med goda möjligheter till pendling.

IMG_1917

Lars Bäckström, tidigare landshövding, pratade om ”Skaraborgsandan” likaväl som man pratar om ”Gnosjöandan” och lyfte alla företagare i Skaraborg och Västra Götaland. ”Det är inte politiker och byråkrater som skapar tillväxt – det är alla företagare och entreprenörer som gör det. Politiker uppgift är att se till att vägen fram för företagarna är någorlunda rak.” Jag kan bara hålla med Bäckström, vi behöver verkligen alla företagare och entreprenörer!
Han avslutade sitt anförande med ett Star Wars citat – May the force be with you! 🙂

IMG_1920

Turistnäring, gröna näringar, fordonsindustrin men även Högskolan i Skövde och Gothia Science Park var med och man återkommer till vikten av att samarbeta.

IMG_1931

En givande och lärorik dag och jag har fått nya kontakter som jag får ta tag i nästa vecka.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *