Tja vad säger man?

Idag kan vi läsa om Socialdemokraternas budgetförslag där man sviker barnen i Odensberg och bryter en överenskommelse som vi tagit beslut om i fullmäktige 2017.

Barnen i Odensberg har verkligen väntat och väntat på att få en ny skola och i skolorganisationsbeslutet som togs 2017 var det en av de skolor vi skulle renovera/bygga ny.

Det var hela tiden en viktig fråga som Centerpartiet tillsammans med Kristdemokraterna drev och där Socialdemokraterna som vi då samarbetade med fick ge sig på. De ville nämligen inte då heller att vi skulle satsa på Odensbergsskolan så egentligen borde jag inte vara förvånad över deras svek.

I mars 2017 tog som sagt fullmäktige beslut om en ny skolorganisation. Ett beslut där alla partier hade haft möjlighet att påverka genom de många möten och dialoger som skett innan beslut. I samtalen var det tydligt att vi skulle jobba för en hållbar skolorganisation med så bred förankring som möjligt. Målet var att alla partier skulle kunna ställa sig bakom för att inte äventyra beslutet om det blev en ny majoritet.

Socialdemokraterna var oerhört tydliga med detta, att det var en överenskommelse som skulle hålla över tid. Dessutom var det viktigt att alla delar skulle vara med för att inte överenskommelsen skulle ses som bruten.

Döm om min förvåning när jag igår fick höra att Socialdemokraterna nu säger att de vill lägga ner Odensbergsskolan.

Förutom sveket mot Odensbergs alla barn har de samtidigt brutit den överenskommelse som finns och som tidigare var helig för S.

Eller så borde jag kanske inte vara så förvånad?

Det känns oerhört bra att vi i den nya majoriteten(M, C, KD, L, V, MP) väljer att fortsatt satsa på Odensberggskolan i vårt budgetförslag och att vi väljer att genomföra den överenskommelse som vi har även om Socialdemokraterna nu verkar välja att inte vara en del av den.

Nu ser vi fram emot måndagens budgetfullmäktige och att vi under 2021 bland annat kan få till en ny skola i Odensberg.

Äntligen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *