Vänta på mig….

image

…Jag hinner inte med! Den här gången är det tack och lov inte tåget som det var tidsbrist till.

Tiden går alldeles för fort! Tycker det nyss var fredagkväll då jag planerade inför retorikdagen som var hela lördagen. Nu är det onsdag och snart fredag igen….

Idag är det EU-dag i Stockholm som gäller. Det sägs att EU-valet är det bortglömda valet och att det är svårt att se hur besluten påverkar vardagen för oss i Falköping. EU-valet är oerhört viktigt just för att det påverkar oss mer än vi tror. Men vi behöver jobba än mer med att koppla samman den lokala, regionala politiken med den som är på EU-nivå.

De workshop jag ska vara med på idag handlar om tillväxt och sysselsättning, en avgörande fråga för att Sverige ska utvecklas och fler ska kunna få jobb. Vilka områden kommer växa framöver? Hur ska vi möta kompetensbehoven som företagen har? Vi vet att besöksnäringen växer men hur kan vi få ytterligare turister till Sverige? Vilka kunskapsområden behövs i världen och hur ska vi kunna ”exportera” kunskap?

Eftermiddagens workshop handlar om energi och klimat. Ska bli spännande att vara med på då vi i Falköping jobbar medvetet med dessa frågor.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *