Var rädd om dig!

Det här har varit en omväxlande vecka med många olika frågor, fysiska och digitala möten och en del roliga saker och andra sorgliga.

I början av veckan hade vi fullmäktige som även den här gången var fysiskt möte med halverat antal ledamöter så att vi kan sprida ut oss väl. Även om det känns lite konstigt är det ändå roligt att se lite folk.

På tisdagen hade vi presskonferens om kampanjen ”Tänk om” om” som handlar om antilagning. Så här i avslutningstider är det ganska vanligt att ungdomar provar alkohol för första gången och det är inte alltid lätt som förälder att veta hur man ska göra om man får frågan om att köpa ut. Rådet är att inte köpa ut. Tanken kan vara god, att man tror sig veta vad de dricker om man köper ut men det stämmer oftast inte. Ta kontakt med andra föräldrar om ni får höra att ”alla andra får ju” för det är inte alltid det stämmer. Vi är nog många som minns hur man försökte ”lussa” föräldrarna när man var yngre.

Var gärna ute och rör er på stan och vid Pankasjön när det är avslutning för det brukar vara uppskattat och nyttigt. Har varit med och nattvandrat några gånger och det är många ungdomar som kommer fram och pratar lite eller ber om hjälp.

Äntligen kan man säga men nu har vi tagit beslut om att sätta igång Odensbergs skola, förskola och kök. Det är många som väntat och längtat efter att få en ny skola i Odensberg och Centerpartiet har varit stark pådrivare. Om allt går efter plan kommer den nya skolan kunna invigas årsskiftet 2021-2022 och förskolan kommer byggas under 2022.

Socialdemokraterna röstade avslag på att starta upp arbetet med Odensbergs skola vilket jag tycker är trist men det får stå för dem och vi övriga sju partier vill att skolan ska byggas. Jag är riktigt glad för att vi äntligen kommer till start för det är både barnen och personalen värda!

För tredje året i rad laddar vi för ”Sommargatan” som i år blir mer centrerat till Köttorget. Det kommer finnas aktiviteter som handlar om dåtid och nutid och självklart möjlighet till glass och fika. Det blir en mysig mötesplats för stora och små.

I dag har jag hållit en minnesstund för min faster. Begravningar och minnesstunder är stora stunder och sorgliga stunder. Det är svårt i vanliga fall men när det är någon man tycker om är det ännu svårare i och med att tårarna trillar.

Min faster skrev alltid som avlutning i sina brev eller som hälsning när man skulle åka från henne ”var rädd om dig”. Det är väldigt fina ord, var rädd om dig, för det innehåller både omtanke och kärlek. Tack Gerd för allt du gav oss och tack för att jag fick krama om dig <3.

Så… var rädda om er och varandra, har sagt det förr men det tål att upprepas.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *