232-95

232-95…Nej det är inte ett felskrivet telefonnummer…Det är Falköpings kommuns klättring på Svenskt näringslivsranking från 2012!

2012 var vi på plats 232 och idag är vi på plats 95 av Sveriges 290 kommuner, plats 7 av Skaraborgs kommuner.
Måste även gratulera Gullspångs kommun som har klättrat 95 platser från 2016!

Idag har Svenskt näringsliv presenterat näringslivsrankingen för 2017 och det är verkligen positivt att Falköpings kommun klättrar uppåt…igen!

Från 2016 har vi klättrat 30 platser, året innan 43 platser och det är roligt att det arbete som görs inom kommunen ger resultat och att vi får nöjdare företagare.

I undersökningen finns tre områden med sammanlagt 18 faktorer som mäts. En av delarna är det sammanfattande omdömet på företagsklimatet.
Andra området handlar om kommunens service, tillämpning av lagar och regler men även attitydfrågor.
Sista området handlar statistik bland annat antal företag, nya företag och kommunalskatt.

Stort tack till alla inom kommunens verksamheter som jobbar för att möta näringslivet, privatpersoner och organisationer på bästa sätt!

De privata företagen sysselsätter 8500 personer i kommunen och ger skatteintäkter på 1,6 miljarder per år. Det motsvarar 11 400 förskoleplatser eller 3100 sjuksköterskor…Det är mycket pengar när det ställs det i relation till något konkret.

Näringslivet är en oerhört viktig del i kommunens utveckling. Det behövs engagerade företagare, företag som expanderar eller som flyttar till kommunen. Just nu har vi alltihop och det är härligt att se!

Idag kom mellan 60-70 företagare och representanter från banker och andra organisationer. Att skapa ett nätverk med olika professioner är både trevligt och utvecklande. Känslan som infann sig idag var stolthet och en vilja att fortsätta vara med och utveckla.

Det är också ett bevis att det är VI tillsammans som skapar ett gott företagsklimat och bidrar till kommunens utveckling.

Tack till alla engagerade företagare i kommunen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *