Allt från vård och omsorg till organisation, pension och kultur

Stämman fortsätter med diskussioner som har stor blandning, från vård och omsorg till organisationsfrågor.

Vi började dagen med att diskutera vårt tredje nya program, vård och omsorg av hög kvalité i hela landet.

Under pandemin har vi pratat mycket om ofrivillig ensamhet och det har varit ett bekymmer men risken finns för att den känslan kommer vara kvar även när vi nu öppnar upp samhället. Därför vill vi jobba för att minska den här ensamheten och få fler människor att på olika sätt få en större gemensamhetskänsla.

Digitala tjänster har under pandemin utvecklats i en rasande fart och vi behöver på olika sätt ta vara på och utveckla digitala tjänster även inom vård och omsorg.

Det finns många som av olika orsaker behöver ta ledigt för att ta hand om en nära anhörig. Idag tog vi beslut om att utreda om det behövs en ny lag när det gäller rätt till ledighet för vård av nära anhörig, VAN.

Lite senare på förmiddagen blev det debatt om kommunerna ska kunna anställa läkare eller läkare till kommunens boende. Det här yrkade jag avslag på! Som det är idag kan det vara svårt att få läkare till vårdcentraler och sjukhus som inte ligger i större städer. Skulle vi som kommun dessutom anställa läkare finns det risk för huggsexa och osämja mellan kommuner.

Redan idag har de flesta av kommunens boende samarbete med någon eller några av vårdcentralerna och det finns tillgång till läkare för de som behöver en läkarkontakt. Det går att utveckla mer om det behövs men kommunen ska inte anställa läkare.

Förslaget om att kommunerna ska kunna anställa läkare gick tack och lov inte igenom.

Lite roligt var att jag i efterhand fick höra att jag varit med på dagens eko i just den här frågan. Tack för att du berättade 🙂

Eftermiddagens område handlade om organisation, socialförsäkringar, pensioner och kultur.

Här var en av de stora frågorna pensioner och här tog vi beslut om att Centerpartiet ska fortsätta arbeta systematiskt för långsiktigt höjda och trygga pensioner. Bra!

Nu är det bara en förmiddag och två områden kvar. Skaraborgs ombud har varit aktiva i talarstolen under dessa dagar.

Nina har använt sina sex minuter väl!

En av oss har använt sina tilldelade sex minuter, jag har tio sekunder kvar så jag får vara snabb om jag ska säga något under morgondagens debatt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *