En fräsch och aktiv 50-åring

För 50 år sedan invigdes Falköpings bibliotek och idag firades 50-årsjubileumet med tårta, musik, dans och ballonger.

Biblioteket har varit en viktig del i nästan hela mitt liv. När jag var liten jobbade min mamma där och jag var på biblioteket nästan varje dag. Det fanns så himla mycket roligt att göra. Förutom massor av roliga böcker kunde man vara med på tävlingar, lyssna på skivor och busa i barnrummet med alla kuddar och gosedjur.

Det var dessutom lite spännande med alla människor som kom och gick, både in genom dörrarna och upp i den stora trappan som jag tror var klädd med blå heltäckningsmatta. Rättare sagt så tror jag alla golv hade blå heltäckningsmatta och det medförde att man kunde röra sig tyst.

Ibland försökte jag och min kompis smyga lite och gömma oss bakom gardinerna men vi var nog inte så tysta och osynliga som vi trodde för emellanåt fick vi en ”bläng” av någon besökare som inte uppskattade vårt påhitt.

Under den stora trappan kunde man ligga utan att vara synlig så där var jag och min kompis ofta och spanade på folk som såg allmänt farliga ut. Som tur är så var de inte så farliga som vi trodde och vem vet, kanske var vi de ”farligaste” i hela huset.

Däremot tyckte jag det var riktigt otäckt när jag fick följa med mamma på ”slutronden” efter stängningsdags. Då var vi ensamma i hela huset och det är riktigt stort med tre våningar inklusive undervåning med tidningsarkiv och till viss del släktforskning om jag minns rätt.

Mamma sa att vi behövde gå den här svängen varje kväll så att inte någon missat att biblo hade stängt. Dessutom var det så att släktforskarna kunde bli så engagerade i sitt sökande att de glömde både tid och rum.

Idag ser det lite annorlunda ut i bibliotekets lokaler, ingen heltäckningsmatta och inga hörlurar som var inbyggda i skåp som man fick låna när man skulle lyssna på skivor.

Förutom att böckerna finns kvar finns även den trevliga och kunniga personalen som man möter när man kommer in i biblioteket. Det har självklart bytt lite folk genom åren men trivseln har funnits kvar genom alla år.

Dansare från Art Dance

Dagen till ära var det tal, sång och dans och många människor kom och åt tårta och gick och kollade på minnesfoton sen byggnation och tidigare firande genom åren.

Från ett tidigare jubileum, många jag känner igen inklusive mamma 🙂

Grattis till 50 år av bra verksamhet och lycka till de närmaste 50 åren!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *