Det finns inget som löser sig för att man blir förbannad!

Ibland när man möter människor får man med sig lite extra. Goda skratt, klokskap och uttalande som blir som kloka citat. Idag har jag träffat en sådan människa och det ger så mycket energi.

Idag har kommunledningen varit på företagsbesök hos Morgan och Maria Karlsson på gården Flogen strax utanför Falköping. 2012 startade de upp sin verksamhet på gården och har idag cirka 130 mjölkkor men sammanlagt ungefär 300 djur.

De driver en KRAV-gård och de ligger på 17:e plats i Sverige för sin KRAV-mjölk.

Under säsongen får de ungefär 130-140 kalvar så det finns att göra. Både Maria och Morgon säger att det är en livsstil och jag kan bara hålla med.

På frågan om hur det torra vädret påverkar honom svarar han – ”det är ingen ide att bli irriterad på sånt jag inte kan påverka, jag gör det jag är bra på och kan påverka i stället”. Sen behöver det komma regn för annars kommer det bli ekonomiskt tufft för alla som driver lantbruk.

Kan göra en liten reflektion över hans svar, under dagarna har jag väntat och väntat på mina flyg och kände just den känslan. Jag kunde inte göra något åt det och det var ingen ide jag blev irriterad.

Morgan är övertygad om att det ligger i tiden att vi vill veta vad vi stoppar i oss, att ingen vill äta kött och grönt som är behandlat med ”gifter” och är trygg i sitt val att driva ett KRAV-lantbruk.

Jag uppskattade att korna var tvungna att vara ute på bete viss del av året och Morgan har sina djur ute april-oktober. Känner jag igen sedan jag var liten och min extra farmor och farfar hade nötdjur.

Gården har tre mjölk-robotar och i början hade det krånglat en del och killen han pratade med kom från Danmark, ingen av oss förstod vad den andre sa så det var lite krångligt. Korna väntade och tiden gick men det finns inget som löser sig för att man blir förbannad…Helt underbar kommentar!

Det var ett inspirerande, roligt och lärorikt besök på många sätt!

Säkerhet och miljö är viktigt och man blir så otroligt snygg i utstyrseln man får 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *