Divers Night!

2005 startade en tjej upp Divers Night i Norge för att hon ville att fler skulle få någon att dyka med i ett större socialt sammanhang. Då blev det ett kvälldyk med en god kaka efteråt för 351 norska dykare.

2019 var det 1785 dykare på 147 olika platser i nitton länder så det har verkligen vuxit. Sverige har varit med sedan 2006 och det har arrangerats på många olika platser runt om i landet.

För fyra år sedan var jag med i Lysekil, då tror jag vi var 60-talet dykare som hoppade i på samma klockslag som årtalet, alltså 20.16.

I år arrangerades Divers Night i Hjo för första gången och var en av alla dykplatser i Sverige. Kul att det fixas på nära håll och det tyckte även ett gäng Hjo-bor som kom och kollade när vi hoppade i plurret.

Det är kul att både dyka och vara på land för det är häftigt att se alla ljuspunkter som blir under vattenytan när det är kvällsdyk.

När vi kom upp hade våra nära och kära fixat med varm glögg och pepparkakor som vi smaskade på när vi kom upp. I och med att restaurang Bryggan ligger precis intill vattnet kunde vi göra en ”James Bond”…dyka upp, ta av oss sakerna utanför restaurangen och gå direkt in 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *