Agera Mera!

Jag har många gånger haft samtal om att vi inte tar tillvara på den kompetens som finns i samhället. Det behöver inte vara ”lärd” kompetens utan kan även vara social kompetens och vilja att hjälpa till i samhället.

Idag har vi haft presskonferens om ”Agera Mera” som fungerar som en form av volontärstorg som samlar både frivilliga och uppdragsgivare för att matcha till olika uppdrag. Ett sätt att skapa en gemenskap, ta vara på människors engagemang och hjälpa föreningar, organisationer och kommun med saker som ger ett mervärde.

Under ett antal år har vi i Falköping haft ett frivilligarbete som heter Språkvän där personer från olika kulturer möts. Ett viktigt stöd för nyanlända där språkvännerna blir en länk till det svenska samhället, kulturen och språket. Språkvän är en del i Agera Mera tillsammans med till exempel läxhjälp och medhjälpare inom vård och omsorg.

Ett uppdrag just nu, under Covid-19, är handlingshjälp till personer som finns i riskgrupper och är ett samarbete med Svenska kyrkan. Jätteviktigt arbete och tack till alla som hjälper till!

Tyvärr är en hel del pausat på grund av Covid-19 men man kan ändå anmäla sitt intresse, både som frivillig eller om du har något uppdrag som du vill få hjälp med.

På mitt kontor har jag en tavla där det står ”Du är värdefull” och det är precis det DU är. Det är viktigt att vi kan hjälpas åt, bli uppskattade och får finnas i ett socialt sammanhang. Kanske extra mycket just nu när mycket är annorlunda.

Du är värdefull- Alltid

Säg till dig själv…ofta

Jag duger!

Jag kan!

Jag vågar!

Jag har ett val!

Jag är värdefull!

Kom ihåg, oavsett vad andra säger, tycker eller tänker om dig, oavsett vad andra gör mot dig…

DU ÄR VÄRDEFULL!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *