Digitala möten

Jag tycker verkligen att det är trist med digitala möten och är glad för att jag idag haft semidigitala möten hela dagen. Det är i vilket fall bättre för då får jag träffa några människor live i vilket fall. Att ha möten med människor på en skärm ger inte alls samma känsla och jag längtar tills vi kan träffas på riktigt igen.

Jag började dagen med direktionsmöte med AÖS. Förutom sekreterare, förbundschef och ordförande var vi fyra ledamöter på plats och resterande av tjänstepersoner och politiker på distans. Det funkar bra men det är trist. I vanliga fall är vi minst nio politiker, en från varje kommun, och fyra-fem tjänstepersoner så det är viss skillnad mot idag.

I samband med att vi skulle ta budget för 2021 gjorde jag ett tilläggsyrkande som handlade om att förbundschefen ska se över möjligheten och jobba för att matavfallet från Falköping och Skara ska fortsätta hanteras i kommunens biogasanläggning.

Det andra yrkandet jag gjorde idag var att se över möjligheten att få kompensation för investeringar som Falköpings kommun gjort i biogasanläggningen utefter det samarbete vi haft med AÖS under många år.

Båda mina yrkande fick bifall från övriga i direktionen vilket känns riktigt bra. Nu får vi hoppas på att de kan genomföras. På så sätt kan vi använda oss av kommunens matavfall i vår anläggning, minskade transporter och miljöpåverkan och minskade transportkostnader för AÖS. Många positiva effekter!

Mötet efter lunch var ett planeringsmöte inför sociala hållbarhetsutskottet. Jag kan se vissa fördelar med det distansmötet just idag. Direktionsmötet tog längre tid än jag tänkt mig så lunchen fick intas under tiden jag hade detta möte. Funkar bra om man inte behöver ha kameran på hela tiden. När det kör ihop sig mellan möten i vanliga fall får lunchen stryka på foten.

Mot slutet av dagen hade vi möte med ett företag som eventuellt vill etablera sig i Falköping. Vi fick information om hur ägaren tänker och vilka planer som finns om det blir en etablering. Intressant!

Avslutningsvis var det ett livemöte där kommunstyrelsens ordförande och jag stämde av aktuella frågor som vi behöver agera i.

Kan konstatera att man hinner med fler möten när det mesta är på distans, kan knappt säga att det är mötesrace längre även om det var möten precis hela dagen. 🙂

Imorgon är det dags igen, nya digitala möten…

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *