Focus on the target!

Måste erkänna att jag var lite mör idag när jag vaknade, kändes att gårdagen var en intensiv dag.

Igår pratade vi om att bygga kampanjteam och på förmiddagens pass handlade om att bygga volontärsteam och hur viktiga dessa människor är även i kampanjarbetet. Jag upplever att vi i Sverige inte jobbar så medvetet med det som många andra länder gör. Det är oftast medlemmar som hjälper till med att dela flygblad, klistra kuvert, stå i valstugan och så vidare. Men även som står på listan arbetar som volontärer på många sätt.

 

Vi var alla lite sega idag och det märks att föreläsarna är proffsiga för idag var det mer grupparbete och förflyttningar i rummet. Klokt!

Eftermiddagens pass handlade om att bygga tillit, att skriva en storytelling och ta fram tydliga budskap. Kan konstatera att det inte är så himla lätt…

Vi pratade även om att ta fram tydliga mål och vi tittade på ett antal exempel från stora ledare runt om i världen. En del är helt klart bättre än vissa andra och jag kan förstå varför många av dem blivit framgångsrika ledare. Kan också säga att det finns vissa där jag inte alls förstår varför 😉

En av hemläxorna vi fick var att göra en kort presentation av oss själva och vad vi vill på max 40 sekunder. Under eftermiddagen fick vi presentera dessa i ett av våra grupparbeten och få feedback från de andra. Mycket lärorikt!

Som avslutning fick vi träna oss på att ha fokus på vårt mål fast på ett annat sätt än vi kanske tänkt oss. Men vi behöver tänka utanför boxen för vi löser inte morgondagens problem med gårdagens lösningar!

Innan kvällens middag ska jag ha två privatlektioner till, en som handlar om storytelling och en som handlar om röstmål. Sen får jag nog vara ”fullmatad” med kunskap för idag.

Det är lite märkligt hur snabbt man ändå ställer om språkmässigt. Eftersom jag i några dagar nu både pratar och skriver på engelska hela tiden har jag börjat tänka på engelska och det är svårt att hitta vissa svenska ord….Fascinerande!

Lika häftigt är det att vi kommer från så många olika länder och ändå har vi liknande utmaningar och många förslag på lösningar som vi kan ta med oss hem.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *