I will dream in English this night!

Jösses! Just nu är jag trött och det känns som att hjärnan är överhettad. Både över all information och kunskap jag fått under dagen men även för att allt är på engelska. Mycket att ta in!

Dagen började med information om Alde som startade 1976 i Stuttgart och är en federation av olika politiska partier. idag är det 63 medlemspartier, 42 i Eu och 21 utanför.

Efter det var det dags att försöka lära känna varandra lite mer och vi fick ett papper med massa påståenden och sen skulle vi leta upp rätt person. Lite svårare för oss alla med konstiga namn och lite knackig engelska men vi hittade alla till slut.

Sen var det dags för dagens första riktiga arbetspass som handlade om strategiska och taktiska strategier. Vi gick igenom hur man lägger upp en kampanj och hur man bygger team.

Därefter var det dags att prata om väljarna, var finns de, vad är viktigt för dem och hur når vi dem var några av frågorna.

På lunchen fick vi en föreläsning som handlade om viljan att förändra och hur man som kvinna kan göra det även i länder där kvinnor ska vara hemma och laga mat. Mycket intressant!

Ingen rast och ingen ro, dags att dra igång ett tre-timmars pass direkt efter lunchen. Nu hotar ”paltkoman” att komma. Tur det fanns lite godis 🙂

Det här passet handlade om ”data”, att ha fakta om olika saker, vad man ska tänka på när man tar fram politiska budskap och vad man absolut inte ska göra.

Vi fick se en film som jag tyckte var lite rolig. Mannen som ska kandidera är ganska torr och pratar bara siffror. Frun kommenterar detta i olika situationer och bekräftar att han alltid är sådan, han jobbar alltid och han vill hela tiden förändra. I slutscenen säger hon, snälla rösta på min man och så ser hon lite allmänt uttråkad ut…Budskapet kom fram, han vill förändra och han är påläst och jobbar mycket. Samtidigt blir det lite dråpligt för man kan även känna in hennes känsla, låt honom göra något annat än prata med mig 🙂

Fram på eftermiddagen behövdes kaffe! Jag tycker inte ens om kaffe men det var behövligt efter 6 timmars ”korvstoppning”.

Innan sista lektionen som var individuell fick det bli en liten promenad runt gården. I sjön finns det en svart svan som är oerhört vacker. I den andra sjön bor hela områdets grodor och de låter nästan som det gör vid Hornborgasjön när det är 20 000 tranor där.

   

Innan jag fick min privatlektion pratade jag med några av tjejerna och trots att vi alla var trötta efter dagen satt de och jobbade. Antingen med att sätta upp mål, gå igenom dagen eller prata aktuella politiska frågor. Härligt gäng!

Nu är det snart dags för middag, mer engelska 😉 Sen är det att ladda om för en ny intensiv dag.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *