”Gofika”!

Idag har kommunstyrelsens arbetsutskott varit på företagsbesök hos Faryad Jabbar som äger Östgöta Bageri & Café.

När vi kommer in i butiksdelen möts vi av bröd, kakor och bakelser, det luktar ljuvligt och det börjar kurra i magen. De gör även tårtor och smörgåstårtor på beställning men storsäljaren är ändå deras surdegsbröd.

Faryad föddes i Irak och när han var 13 år började han arbeta i sin pappas bageri. Vi har varit bagare i många generationer, pappa äger fortfarande bageriet i Irak även om han inte bakar så mycket längre säger Faryad.

2010 flyttade Faryad till Sverige och kom till Falköping 2019. Hans fru var lärare i Irak och läser nu på Lärcenter och hoppas kunna validera sina tidigare kunskaper som lärare när hon studerat klart.

2020 startade han företaget och han säger flera gånger att han är så nöjd med hjälpen han fick från Nyföretagarcentrum och Conny Johansson. Jag har blivit väldigt positivt bemött av falköpingsborna och känner både tacksamhet och stolthet över invånarna och att få vara en del av Falköping, säger Faryad.

Som bagare blir det långa dagar men jag blir inte trött säger Faryad, jag får energi av alla glada och positiva kunder. Redan vid halv fyra på morgonen är han på bageriet för att bröd och kakor ska vara klart när de öppnar klockan 06.00 tisdag-fredag. På helgen öppnar bageriet klockan 07.00 och vill man äta frukost är det inga problem oavsett om det är vardag eller helg.

Efter rundvandring i lokalerna sätter vi oss ner och pratar vidare samtidigt som vi får njuta av en riktig ”gofika”.

Stort tack Faryad och lycka till framöver!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *