Sjurygg, vet du vad det är?

Igår var det dags för lite dykning på kusten, härligt med saltvatten i håret igen. Fyra grader 25 meter ner och runt åtta i ytan, helt okej när solen värmde när vi kom upp.

När man går ner under ytan vet man aldrig vad man ska få se men det finns alltid hopp om att få se något som inte är så vanligt.

Gårdagens dyk började med att se krabbor, sjöpungar, död mans hand, plattfisk och kantnålar. Lite djupare såg vi trollhummer och piprensare och på vägen tillbaka händer det…

Där på en sten ligger en märklig fisk. Först trodde jag den var död men den var för färgglad för att vara död. För att vara säker på att den levde simmade jag fram till den för att kolla om den levde och den tittade tillbaka på mig.

Jag hade aldrig sett denna vackra och lite udda fisk. Den var blågrönbrun med guldorange fenor. Det var en sjurygg!

För mig var det första gången jag såg någon och för de andra var det första gången de såg en sjurygg simma runt istället för att ligga och trycka i någon skreva.

Den ser ut lite som en dinosaurie på ryggen med sin ”vågiga kamrygg”, den var ganska stor och vacker i färgerna. Tyvärr hade jag inte kameran med mig så bilderna från dagens dyk är lånade. Det är roligt att fota så nu måste jag ta tag i det här med kamera så jag kan fota dessa härliga varelser som finns under ytan.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *