Vet du hur många fotbollsplaner 40-50 000 m2 är?

1995 gjordes en förstudie för att se om Falköping skulle kunna bygga en kombiterminal och på sikt skapa ett logistikcenter på Marjarp.

2006 fick vi besked från Banverket att vi kunde köra igång och därefter har området utvecklats allt eftersom. Det är roligt att se alla olika verksamheter som vuxit fram på Marjarp, Skaraborg Logistic Center under de här åren.

Foto: David Jönsson, kommunikatör Falköpings kommun

Idag kunde vi skriva ny historia då Jula Logistics AB tillsammans med kommunen hade presskonferens om Julas stora satsning vid Skaraborgs Logistic center.

Satsningen är en lagerlokal på 40-50 000 m2 till en kostnad på 250 miljoner kronor. Planeringen är att byggnaden ska stå färdig vid årsskiftet 2022-2023.

Jag tycker det är svårt att förstå hur stort 40-50 000 m2 är men det är som 9-10 fotbollsplaner. Det kommer bli Skaraborgs näst största lager efter Julas befintliga centrallager i Skara.

Samtidigt kommer det byggas ytterligare järnvägsspår på området som gör att man kan göra omlastningar ”inhouse”, alltså under tak precis som man gör i Green Logs lokaler.

När allt är klart och om alla planer går i lås kan vi få 70-100 nya arbetsplatser i kommunen vilket alltid är välkommet.

Men lika viktigt är det att behålla de arbetstillfällen som redan finns och det gör vi genom att det är mycket verksamhet i området. Handel föder handel sägs det och det stämmer gott. Mer rörelse på Marjarp gör att fler behöver mat, drivmedel, utbildad personal och så vidare.

Markarbetet är påbörjat och det ska bli spännande att följa arbetet med byggnaden när det kommer igång.

Lycka till i det fortsatta arbetet!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *