Hur vill du att kyrkan ska vara?

Förtidsröstningen är i full gång och på söndag, 19:e september är det sista dagen för att rösta i kyrkovalet.

Ibland kan jag höra att kyrkovalet inte är så viktigt men då behöver vi nog fundera på vad vi vill att kyrkan ska stå för.

För mig är det viktigt att vi har en öppen och nära folkkyrka där alla människor är välkomna oavsett bakgrund, utbildningsnivå, titlar eller vilken partner man har.

Vi ska ha en kyrka som tillåter kvinnliga präster, samkönade äktenskap och som bygger på gemenskap och engagemang samtidigt som den erbjuder lugn och tid för eftertanke när vi behöver det.

Det är viktigt att vi vårdar våra kyrkor men även att de utvecklas och att nya mötesplatser skapas. Satsningen som kyrkan ska göra i kyrkoparken och i stråket mot torget är ett sätt att skapa en ny modern mötesplats, en oas mitt i stan. Det kommer ordnas med fina utemiljöer där man kan finna ro, fika med familjen, leka eller ha utegudstjänst.

Centerpartiet kommer jobba just för detta, en öppen och tillgänglig kyrka, mötesplatser och gemenskap. En plats dit du kan komma i glädje och sorg eller bara för att få en stunds ro. Där satsningar görs på våra barn och unga och där vi värnar om alla människors lika värde.

Centerpartiet vill vårda och utveckla vårt kulturarv som våra kyrkor är i hela kommunen och att det vi gör ska vara miljömässigt klokt så att våra barn kan växa upp i en bra värld.

För mig är dessa frågor viktiga och jag ställer upp som kandidat i årets kyrkoval och att rösta i kyrkovalet är en självklarhet.

Hoppas även du kommer att rösta för din röst är lika mycket värd i kyrkovalet som i andra val.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *